Küpsetised  » Pirukad ja pitsad

Porrupirukas polentaga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Eriline: Porrupiruka tainasse on segatud polentat ja kreemjat juustu.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Taina valmistamiseks sega nisujahu polentaga.
2. Haki jahude sisse või ja lisa juust ning sõtku tainas.
3. Pane tainas 30 minutiks külma.
4. Rulli külmast võetud tainas kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks ja tõsta 24 cm läbimõõduga lahtikäiva põhjaga küpsetusvormi.
5. Kata tainas küpsetuspaberi ja hernestega ning küpseta 190 kraadi juures 15 minutit. Seejärel eemalda paber ja herned ning küpseta veel 15 minutit.
6. Täidiseks haki porru ja kuumuta seda võis umbes kümme minutit (ära pruunista!).
7. Klopi omavahel segamini muna ja koor ning maitsesta segu muskaadi, pipra ja soolaga.
8. Tõsta eelküpsetatud tainale porru ja singiribad ning vala peale koore-munasegu.
9. Vähenda ahju kuumust 180 kraadini ja küpseta 30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 11.jaan 2011 10:43
@valentiina: Segad maisimanna nisujahuga. Ehk siis teisisõnu: segad jahud omavahel kokku. @leo: tavali-
sed kuivatet herned paned küpsetuspaberi peale raskuseks. Kui herneid pole, pane kuivatet ube.
leo 11.jaan 2011 09:58
mis herned? ei saa aru
valentiina 08.jaan 2011 18:19
kas polenta all on mõeldud maisijahu. Sest polenta ie on maisijahust pudru kas seda peab nisujahuga segama või maisijahu
1