Küpsetised  » Pirukad ja pitsad

Kiired sõstrapirukad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Lia Virkus
Lihtne ja maitsev maius, mida võid valmistada väikeste portsjonvormide kõrval ka ühes suures pirukavormis. Viimasel juhul pikenda küpsetamisaega 20–25 minutini. Pirukad maitsevad kõige paremini leigena koos vanillijäätisega.
Valmistusaeg: 20-40 min

15 minutit + 15 minutit ahjus

Taina valmistamiseks sega omavahel kuivained ja haki võiga segamini. Vajuta tainas väikeste pirukavormide põhja (mitte väga õhukeselt).
Sega puhastatud sõstrad suhkru ja kartulijahuga, jaga vormidesse. Küpseta 225kraadises ahjus 15 minutit ehk kauni värvi saamiseni. Sõelu peale tuhksuhkrut ning serveeri leigena koos külma vanillijäätisega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
d2tuuli 07.apr 2012 09:43
Väga hea jäi. Lihtne, kiire, maitsev. Mina tegin küll ühes suuremas vormis, kuid päris kindlasti õnnestub ka tavalises muffinivormis.
siirikirikal 23.mai 2011 09:33
Kuna marjakreem jääb suhteliselt mahlane, siis muffinite-
pabervormist on neid koogikesi väga ebamugav süüa. Parem on ikkagi kasutada kõrgema äärega brüleekreemi või sufleevorme.
Mure 20.mai 2011 21:44
Mul on selline küsimus , et kas muffinivormid sobiks?
Maias 18.veeb 2010 23:12
Olen kokanduse alal küll algaja aga see kook tuli välja tegin täpselt retsepti järgi. Imehea :)
kokkaja 18.aug 2009 14:57
oi-oi kui hea oli:) ja tainas peab olema just selline "ei ole taigna moodi", siis ta kerkib sealt sõstarde vahel üles, mmmmm.....
liisu1322 07.aug 2009 10:12
Mul see tainas küll taigna moodi ei tulnud.. Lisasin 2 muna ja natuke piima. Seejärel oli pirukas super :)
myself 30.juuli 2009 19:42
jeiii,:)) BE HAPPY! nice cake.;D
1