Küpsetised  » Pirukad ja pitsad

Spinati-ricotta-pirukad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Kaie Mei
Fusion-köök on saanud juba ammu argipäevaks. Selle tõestuseks mekivad spinatised pirukad hästi nii ricotta, feta kui tavalise tihkema kohupiimaga. Piruka tainas on aga hoopis slaavipärane.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Lahusta sooja piima sees pärm ja jäta sooja kohta ootele.
2. Sulata või. Sega see hoolega jahuga läbi ning lisa siis piima-pärmisegu, sool ja suhkur. Sõtku ühtlaseks tainaks ning jäta külmkappi (NB!) vähemalt 1 tunniks ootele.
3. Sulata spinat ning pigista sellest liigne vesi. Rösti seedermänni seemned kuldseks. Sega kõik täidiseained kausis ühtlaseks.
4. Rulli kerkinud tainas õhukeseks ning lõika sellest klaasi või vormi abil rattad. Pintselda pind lahtiklopitud munaga ja aseta peale paras kogus täidist. Voldi pirukad pooleks ning suru ääred tugevasti kinni. Aseta ettevalmistatud ahjuplaadile ning lase 5 minutit kerkida.
5. Pintselda pealispind munaga ja küpseta 220-kraadises ahjus 18 minutiga isuäratavalt pruuniks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Lilian 03.märts 2014 01:06
ka seesamiseemned kuldpruunidel pirukatel on kaunid ja maitsvad!
Liina 14.juuli 2012 14:34
Imehead! Kuna siin vajalik seedermänniseemne-
ports maksab üle 100 krooni, siis asendasin selle 10x odavama leivaseemneseguga (päevalille, sinepi, kõrvitsa ja seesamiseemned), maitses kah väga hää. Tegin lahja ricottaga, aga järgmine kord teen tavalise ricottaga, saab veelgi mahlasem. Kindlasti teen veel, sest terve pere kiitis.
1