Küpsetised  » Pirukad ja pitsad

Singi-sibulapirukas

Keskmine hinne: 3.55 Allikas: Estover Autor: Kristel Vokk
Muffinisegust pirukapõhja on mugav valmistada, see jäb ka mõnusalt soolane ja ürdine. Täidis on see-eest mõnusalt kreemine ja prosciuttogi lisab omaltpoolt vajalikku krõmpsu mekki. Itaalia spetsialiteeti saab asendada edukalt ka taisema toorsuitsupeekoni või Serrano singiga. Pirukat võib valmistada ka muffinipanni pesades, kus peaks valmima 12 keskmise suurusega suupistepirukat. Maitseb hästi soojalt, kuid ka järgmisel päeval on pirukad mahalsed ja head.
Valmistusaeg: 20-40 min
1. Koori sibulad ja viiluta. Vala sorts õli väiksemasse potti. Lisa sibulad ja niipalju vett, et sibulad on kaetud. Kuumuta sibulaid keskmisel kuumusel umbes 20 minutit ning jälgi, et vesi ei keeks ära. Lase pisut jahtuda.
2. Sulata või. Lisa sulavõile muffinisegu ning lisa vesi. Sega ühtlaseks taignaks ja suru näiteks 28-cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele.
3. Sega kausis ricotta, riivitud parmesan, munad ning sibulad. Maitsesta vähese riivitud muskaatpähkliga.
4. Vala segu pirukapõhjale, lõika prosciutto tükkideks ning lao kõige peale. Küpseta 180-kraadini eelkuumutatud ahjus 40 minutit. Serveeri soojalt värske salatiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
stella 20.apr 2013 16:47
soovitan lisada segule tükeldatud paprikat , täiustab pirukat 100%
rail 17.nov 2012 17:44
sain sõbranna juures seda pirukat. Tõesti ülimaitsev. Mõnusalt kreemine täidis.
tiina222 11.juuni 2012 16:45
väga väga maitsev
1