Küpsetised  » Pirukad ja pitsad

Tomati-juustupirukas II

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Isetehtud tainal on omad võlud sees. Kerge täidisega pirukas maitseb ahjusoojalt eriti hõrgult.
Valmistusaeg: üle 60 min
Haki läbi jahu, sool ja või (viimane võib jääda tainasse tükikestena). Sega hulka 1 dl riivjuustu, lisa külm vesi ja suru tainaks. Keera toidukilesse ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Rulli tainas jahusel laual ristkülikuks. Keera ülemine kolmandik alla ja alumine üles taina peale. Rulli uuesti lahti ja voldi veel kord. Tee nii veel kaks korda, siis tuleb põhi mure ja leheline. Pane 10 minutiks külmkappi. Sega hakitud basiilik ja petersell ning 1 dl riivjuustu toorjuustuga. Maitsesta soola-pipraga. Kuumuta ahi 220 kraadini. Rulli tainas umbes 27 cm kettaks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või vormi. Torka kahvliga läbi. Küpseta 15 minutit. Jahuta mõni minut. Määri toorjuust tainale. Lõika tomatid viiludeks ja lao pirukale. Maitsesta ja küpseta 15 min. Alanda kuumus 150 kraadile ja küpseta veel 20–25 minutit. Serveerimiseks lase pisut jahtuda, nirista peale oliiviõli. Serveeri ürdi- ja salatilehtedega.

Kogus 8 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa