Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pirukad ja pitsad

Tomati-juustupirukas II

Pirukad ja pitsad

Tomati-juustupirukas II

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Isetehtud tainal on omad võlud sees. Kerge täidisega pirukas maitseb ahjusoojalt eriti hõrgult.

üle 60 min

Retsept
1.5 dl Nisujahu
2 dl Täisteranisujahusegu
0.5 tl Sool
100 g Või
1 dl Riivjuust
1 dl Vesi (külm)
TÄIDIS
Basiilik (värske)
Petersellilehed
1 dl Riivjuust
150 g Toorjuust
5 - 6 tk Tomat
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Salatilehed
Oliiviõli
Haki läbi jahu, sool ja või (viimane võib jääda tainasse tükikestena). Sega hulka 1 dl riivjuustu, lisa külm vesi ja suru tainaks. Keera toidukilesse ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Rulli tainas jahusel laual ristkülikuks. Keera ülemine kolmandik alla ja alumine üles taina peale. Rulli uuesti lahti ja voldi veel kord. Tee nii veel kaks korda, siis tuleb põhi mure ja leheline. Pane 10 minutiks külmkappi. Sega hakitud basiilik ja petersell ning 1 dl riivjuustu toorjuustuga. Maitsesta soola-pipraga. Kuumuta ahi 220 kraadini. Rulli tainas umbes 27 cm kettaks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või vormi. Torka kahvliga läbi. Küpseta 15 minutit. Jahuta mõni minut. Määri toorjuust tainale. Lõika tomatid viiludeks ja lao pirukale. Maitsesta ja küpseta 15 min. Alanda kuumus 150 kraadile ja küpseta veel 20–25 minutit. Serveerimiseks lase pisut jahtuda, nirista peale oliiviõli. Serveeri ürdi- ja salatilehtedega.

Kogus 8 tükki.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes