Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pirukad ja pitsad

Kartuli-seenepirukad

Pirukad ja pitsad

Kartuli-seenepirukad

100 pirukat
PrindiSoovita sõbrale
Väikesed kartuli-seenepirukad sobivad puljongi või püreesupi juurde.

üle 60 min

Retsept
500 g keedetud kartulid
250 g või
8 dl jahu
3 tl sool
500 g *seened
1 tk Sibul
2 sl õli
1 tl sool
0.5 tl Must pipar
1 peotäis Basiilik (värske)
2 tl või kuivatatud basiilik
1 dl maitsestamata jogurt
määrimiseks muna
Keeda kartulid ja jahuta. Näpi või, jahu ning sool purutaoliseks tainaks. Lisa tambitud kartulid ja sega ühtlaseks. Keera tainas kilesse ning hoia 1 tund külmikus. Haki sibulad ja tükelda seened. Prae neid umbes 10 minutit õlis. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Jahuta ning sega juurde jogurt. Rulli tainas 0,5 cm paksuseks plaadiks ja vormi ümmargused kettad. Tõsta peale 1 tl täidist ning pigista taina servad täidise peale kokku. Määri lahtiklopitud munaga. Küpseta ahjus 200°C juures 15 minutit. Antud kogustest saab 30 pirukat.

KOMMENTAARID

mariiikene 15.sept 2009 10:53
...ja sibulat ei pannud, vaid 2 küüslauguküünt (täiskogusele) ning seeni praadisin võis. Ka teist korda tehes said topeltkoguse pirukaid:)))
mariiikene 02.sept 2009 22:18
Ülimaitsvad! Mina tegin 1/2 kogust (täpselt retsepti järgi) ja sain 27 väikest pirukat, kõik klappis (täidis ja kest), hm... Teen neid kindlasti veel ja veel ja veelkord :) Olen ka kindlasti värske basiiliku kasutamise poolt:)
katspatz 07.aug 2008 21:48
Väga väga head, kindlasti kasutage värsket basiilikut.
trutsu 23.mai 2007 21:25
väga maitsvad pirukad.basiiliku asemel panin pitsa maitseainet.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree