Küpsetised  » Pirukad ja pitsad

Ricotta-tomatipirukad

Keskmine hinne: 4.79 Allikas: Kodukiri
Krõbeda põhja ja mahlase juustutäidisega pirukad sobivad koos värske salatiga hästi õhtueineks. Ricotta-kohupiima asemel võid kasutada ka kodujuustu ning väikeste pirukate asemel valmistada ühe suurema.
Valmistusaeg: 20-40 min

Ettevalmistusaeg 15 minutitKüpsetamiseks 25 minutit

Kuumuta ahi 200°C-ni. Rulli lehttainas kergelt jahusel laual laiali ja vormi 10 väiksemat või üks suurem ketas. Vooderda nendega metallist muffinivormi süvendid või 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja servad. Torka kahvliga põhja augud. Täidise tegemiseks sega omavahel ricotta, riivitud parmesan ja munakollased. Tõsta segu tainale, kata viilutatud tomatitega ja piserda üle oliivõliga. Maitsesta musta pipraga. Puista peale hakitud tüümiani. Küpseta ahjus 25-30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 08.okt 2012 14:10
väga hää! Tegin kodujuustuga, panin rohkem kui retsept ette nägi. Teisel päeval oli veel kõige parem.
murfi 02.okt 2012 17:08
Kõige parem saab kui lisate ricottale natuke fetajuustu ja peale puistate veel tavalist riivjuustu, maitsestamiseks sobib kõige paremini basiilik. 2 munakollase asemel võib lisada ka 1 muna ja kui tegemist kuiva kohupiimaga ka natuke hapukoort.
O. 02.okt 2012 14:06
Tegin samuti kodujuustuga, tulid väga head! Kõige paremini maitsesid just ahjust tulle.
Kai 02.okt 2012 12:02
Mina lisasin kodujuustule ka veidi hakitud paprikat ja singitükikesi ja mehed sõid mis mühinal. Osa tegin ilma singita ja mulle endale meeldisid need ka väga, aga meestele ilma lihata ei meeldinud.
Maria 30.mai 2011 17:42
Kahjuks ei maitsenud. Võibolla kodujuustuga tuleksid paremad.
Ann 01.märts 2010 15:01
Tegin kodujuustuga (ka hapukoorega) ja tavalise juustuga. Tulid ilusad ja väga maitsvad.
Leen 03.dets 2009 23:40
Ei maitsenud. Välimus oli väga efektne, tunduvalt parem kui sisu.
tsikike 09.apr 2009 10:33
Väga-väga maitsev pirukas üle pika aja! Tegin plaadipirukana, kuna ei viitsinud muffinivormidesse tainast toppida. Tomateid läks mul veidi rohkem, lisaks riputasin ricotta asemel kasutatud kodujuustule peale veidi soola. Kasutasin hapukoorega kodujuustu, tulemus oli väga hea ja maitsev. Soovitan kindlasti kõigile!
annit 25.juuli 2008 13:11
Mmmm!
1