Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pirukad ja pitsad

Mustikapirukas

Pirukad ja pitsad

Mustikapirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mõnus marjapirukas.
Retsept
portsjonile
150 g Küpsetusmargariin
1 tk Muna
1 dl Suhkur
2.5 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
KATE
5 dl Mustikad
5 sl Suhkur
1 sl Kartulijahu
Sulata margariin ning lase jahtuda, lisa siis lahtiklopitud muna ja suhkur. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa vedelate ainete hulka. Pane tainas pehme küpsetusmargariiniga määritud ja riivsaiaga üle riputatud 24 cm läbimõõduga madalasse pirukavormi ning suru sõrmedega selle põhja ja äärtele. Sega kuivad marjad suhkru ja kartulijahuga ning laota segu tainale. Küpseta alumisel siinil 200° juures 30–40 minutit. Serveeri leigelt koos vanillijäätisega.

KOMMENTAARID

Harmoni 02.aug 2011 22:18
Panin ka veidi jahu juurde....ehk 3 dl. Aga ainult 5 supilusikat mustikaid....no sellest ei viitsiks kooki tegema hakatagi. ikka jah 4-5 dl.
Moonika 02.aug 2010 17:10
Väga hea kook :) Ainult, jahu on ilmselgelt vähe. Mina panin 100g margarini ja 4dl jahu. Katteks läks 5dl mustikaid.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke