Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pirukad ja pitsad

Taskud linnulihaga

Pirukad ja pitsad

Taskud linnulihaga

Maru Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Nendesse pirukatesse on peidetud terve lõunasöögi komponendid. Vaid krõmpsuv salat jääb juurde valmistada. Pirukad võib sättida varem valmis ja pista ahju viimasel hetkel, et ampsata õhtuks krõbesooje taskuid rohke rohelisega. Vahest ehk veidi külma koorekastet murulaugu ja piparmündiga...

40-60 min

Retsept
portsjonile
800 2 Lehttainas
250 g Baklažaan (väike)
Kalkuniliha või
300 g Kanaliha
60 g Pruun riis
150 g Feta
Koriander (jahvatatud)
Sool
Must pipar
Basiilik
Tüümian
1 tk Muna (määrimiseks)
Seemned või
Soolahelbed või
Vürtsköömned
1. Lõika baklažaan kuubikuteks ja prae pannil õlis. Kui baklažaan on peaaegu küps, lisa paprikakuubikud. Maitsesta julge annuse jahvatatud koriandri ning pipra ja soolaga. Teisel pannil prae suupärasteks tükkideks lõigatud kalkuni- või broileriliha.
2. Keeda pruun riis pehmeks. Lõika fetast kuubikud. Sega kõik ained omavahel. Laota lauale lehttainas, lõika ruudukesteks ja tõsta täidis iga ruudu keskele. Klopi lahti muna ning pintselda ruudukeste servad hoolikalt. Näpi küljed kokku ja määri pealt munaga. Puista peale seemneid, soolahelbeid või vürtsköömneid ning küpseta 180°C ahjus 25 minutit.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool