Küpsetised  » Pirukad ja pitsad

Krõbeda kattega sidrunipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Erakordselt mahlase ja värske täidise ning krõbeda kattega sidrunipirukas. Piruka õnnestumisel on oluline sidrunid lausa paberõhukeseks viilutada, võta selleks appi terav nuga. Serveeri kooki niisama või vanillijäätisega. 
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Pirukategu alusta eelneval päeval sidrunite viilutamisega. Viiluta sidrunid koos koortega paberõhukeseks (selleks on vajalik väga terav nuga). Eemalda seemned. Kalla peale suhkur, sega segamini, kata kaanega ja tõsta üleööks külmikusse.
2. Haki külmad võikuubikud noaga jahu-soola segu sisse. Kui segu on n-ö saepuru-laadne, nirista hulka jääkülm vesi ja näpi tainas kiirelt ühtlaseks. Suru tainas lapikuks kettaks, mässi kile sisse ja aseta paariks tunniks külmikusse.
3. Võta külmikust sidruni-suhkrumass ja purusta see köögikombainis täiesti peeneks. Klopi lahti munad ja sega sidruni-suhkru massi sisse. 
4. Jaga tainas kaheks. 2/3 sellest kuluks pirukale põhjaks ja ülejäänud piruka katmiseks. Rulli põhjaks mõeldud tainast ketas, mis kataks 24 cm-se koogivormi põhja ja servad. Aseta koogivormi. Kalla sisse sidrunitäidis. Mass on hästi vedel, seega jaga see laiali nii, et sidruneid oleks täidises ühtlaselt. Rulli lahti teine tainaketas ja tõsta see pirukatäidise peale. Näpi servad tugevalt kinni. Aseta kook pooleks tunniks külmkappi. Pane ahi 175 kraadile kuumenema.
5. Klopi lahti 1 muna, sega piimaga ning pintselda kook pealt sellega kokku. Tee kahvliga pirukakaane sisse õhuaugud ning puista üle suhkruga. Küpseta ca 40 minutit. Kui pirukas läheb pealt liiga pruuniks, kata see fooliumiga. Enne söömist lase täielikult jahtuda.
  
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Marilis 21.apr 2013 20:50
Olen lianaga nõus, sorry aga ei soovita!
liana 20.apr 2013 15:57
Taina osa tuli suurepärane, kuid sisu jäi mõrudaks ja liiga hapuks. Pere ei suutnud süüa seda.
Myrell 19.apr 2013 11:18
Unustasin ennist lisada, et väga maitsev kook tuli, selline mõnusalt hapukas. Ja kõige parem oli see just järgmisel päeval.
Siiri Kirikal 18.apr 2013 10:15
Eva soovitab pisut vähem kui 2/3 tainast võtta põhjaks ja ülejäänud katteks.
leaanika 17.apr 2013 19:42
Kas tainas tuleb võrdselt kaheks jagada?
Ave 15.apr 2013 13:15
Kas 300g võid natuke liiga palju ei ole?
1