Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pirukad ja pitsad

Spinati-fetapirukad Peterburi pärmitainast

Pirukad ja pitsad

Spinati-fetapirukad Peterburi pärmitainast

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Seljamaa Fotostuudio
Selle hoopis teistmoodi pärmitaina valmistamist õpetas mulle venelanna Marina. Tema pirukad on alati küpsetatud Peterburi pärmitainast, mis kerkib hoopis külmikus.

üle 60 min

Retsept
PETERBURI PÄRMITAINAS
200 g Margariin
7.5 dl Nisujahu
2.5 dl Piim
50 g Pärm
4 tl Suhkur
1 tl Sool
TÄIDIS
150 g Külmutatud spinat
100 g Seedermänniseemned
1 tk Muna
200 g Feta
Must pipar
Pune (värske või kuivatatud)
ÜLEPINTSELDAMISEKS
1 tk Muna
1. Lahusta sooja piima sees pärm ja jäta sooja kohta ootele.

2. Sulata margariin. Sega see hoolega jahuga läbi ning lisa siis piima-pärmisegu, sool ja suhkur. Sõtku ühtlaseks tainaks ning jäta külmkappi (!) vähemalt 1 tunniks ootele.

3. Sulata spinat ning pigista sellest liigne vesi. Rösti seedermänniseemned kuldseks. Sega kõik täidiseained kausis ühtlaseks.

4. Rulli kerkinud tainas õhukeseks ning lõika sellest klaasi või vormi abil rattad. Pintselda pind lahtiklopitud munaga ja aseta peale paras kogus täidist. Voldi pirukad pooleks ning suru ääred tugevalt kinni. Aseta ettevalmistatud ahjuplaadile ning lase 5 minutit kerkida.

5. Pintselda pealispind munaga ja küpseta 220-kraadises ahjus 18 minutiga isuäratavalt pruuniks.

KOMMENTAARID

Redone 25.jaan 2015 19:28
See on mõnus tainas igasugusteks pirukateks. Mul fetat ei juhtunud piisavalt olema, siis segasin umbes pooleks feta ja ricotta. Üsna toredad pirukad said.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes