Küpsetised  » Pirukad ja pitsad

Spinati-fetapirukad Peterburi pärmitainast

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Selle hoopis teistmoodi pärmitaina valmistamist õpetas mulle venelanna Marina. Tema pirukad on alati küpsetatud Peterburi pärmitainast, mis kerkib hoopis külmikus.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Lahusta sooja piima sees pärm ja jäta sooja kohta ootele.

2. Sulata margariin. Sega see hoolega jahuga läbi ning lisa siis piima-pärmisegu, sool ja suhkur. Sõtku ühtlaseks tainaks ning jäta külmkappi (!) vähemalt 1 tunniks ootele.

3. Sulata spinat ning pigista sellest liigne vesi. Rösti seedermänniseemned kuldseks. Sega kõik täidiseained kausis ühtlaseks.

4. Rulli kerkinud tainas õhukeseks ning lõika sellest klaasi või vormi abil rattad. Pintselda pind lahtiklopitud munaga ja aseta peale paras kogus täidist. Voldi pirukad pooleks ning suru ääred tugevalt kinni. Aseta ettevalmistatud ahjuplaadile ning lase 5 minutit kerkida.

5. Pintselda pealispind munaga ja küpseta 220-kraadises ahjus 18 minutiga isuäratavalt pruuniks.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Redone 25.jaan 2015 19:28
See on mõnus tainas igasugusteks pirukateks. Mul fetat ei juhtunud piisavalt olema, siis segasin umbes pooleks feta ja ricotta. Üsna toredad pirukad said.
1