Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pirukad ja pitsad

Kartuli-sinihallitusjuustupirukas oliiviõliga pärmitainal

Pirukad ja pitsad

Kartuli-sinihallitusjuustupirukas oliiviõliga pärmitainal

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Seljamaa Fotostuudio
Selles pärmitainas on piima asemel kasutusel vesi, mis muudab küpsetise kooriku krõbedamaks. Sel põhjusel sobib sama oliiviõlirohke tainas väga hästi koduste grissini’de ehk itaaliapäraste kõrsikute valmistamiseks.

üle 60 min

Retsept
OLIIVIÕLIGA PÄRMITAINAS
500 g Nisujahu
15 g Presspärm
10 g Sool
50 g Oliiviõli
320 g Vesi
KATE
4 tk Kartul
3 sl Oliiviõli
Rosmariin
200 g Sinihallitusjuust
2 küünt Küüslauk
1. Näpi pärm jahu hulka. Lisa sool ja õli ning sega ühtlaseks. Viimasena vala juurde soe vesi ja sõtku tainalaual ühtlaselt siledaks ning käte ja laua pinnalt lahti löövaks tainaks. Lase soojas topeltsuureks
kerkida.

2. Lõika kartulist õhukesed rattad ja pese need külmas vees, et liigne tärklis ära uhtuda. Kuivata seejärel köögipaberiga. Sega õli peeneks hakitud rosmariini ja küüslauguga. Jaga kerkinud tainas kaheks ja vormi kumbki osa õhukeseks rattaks. Lase 5 minutit kerkida ning kata kartuliviiludega. Kõige peale pudista juust. Küpseta n-ö pitsarežiimil 220-kraadises ahjus isuäratavalt pruuniks.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool