Küpsetised  » Pirukad ja pitsad

Quiche Lorraine

Keskmine hinne: 2.44 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Prantsuse pirukas ei pea jääma proovimata ka neil, kes ei saa endale lubada gluteeni ega laktoosi sisaldavaid toite. Kartulihelvestest ja riisijahust tainas püsib kenasti koos ja küpseb hästi. Täidisesse proovi ka muid meelepäraseid lisandeid: kanafileed, porrut, brokolit, lillkapsast, oliive, tomateid, tuunikala jne.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Sega kartulihelbed, riisijahu, sool ja küpsetuspulber.

2. Tõsta kuivainetele külma või kuubikud. Pudista segu näppude vahel või haki pika noaga puruseks.

3. Lisa lahtiklopitud muna ja sõtku ühtlane tainas. Vajuta tainapall lapikuks, keera toidukilesse ja lase tunnike külmkapis taheneda.

4. Võita 24 cm läbimõõduga pirukavorm. Vajuta tainas vormi põhja ja paari sentimeetri ulatuses külgedele.

5. Täidiseks lõika peekon ribadeks, prae kergelt pannil läbi. Laota põhjale.

6. Klopi munad lahti ja vispelda koorega ühtlaseks. Sega hulka 40 g riivjuustu. Maitsesta segu soola-pipraga. Vala vormi, puista peale ülejäänud riivjuust.

7. Küpseta 175 kraadi juures 25–30 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pirukas kuldne.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 26.nov 2014 10:56
Küpses juustus on head bakterid piimasuhkru kõik ära söönud. Seega kasuta riivjuustuna just sellist juustu.
uss 25.nov 2014 19:22
Mis mõttes laktoosivaba, kui sisaldab riivjuustu?
1