Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pirukad ja pitsad

Peedi-kitsejuustupirukas karamellistatud sibulaga

Pirukad ja pitsad

Peedi-kitsejuustupirukas karamellistatud sibulaga

Marion Isabelle Varik Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mark Raidpere

üle 60 min

Retsept
Lehttainas
3 tk Punane sibul
Võid ja oliiviõli
1 tl Pruun suhkur
3 spl Palsamiäädikas
400 g Keedetud peet
Pune
Sool
Must pipar
150 g Kitsejuust
Petersell
Balsamico-kreem (serveerimiseks)
1. Rulli lehttainas lahti ja aseta vormi või ahjuplaadile. Torgi kahvliga tainasse väikesed augud. Eelkuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta pirukapõhja ahjus 20 minutit.

2. Lõika sibul õhukesteks viiludeks ning kuumuta pannil või ja vähese õliga klaasjaks. Lisa 1 tl pruuni suhkrut ja paar supilusikatäit palsamiäädikat. Sega u 5 minutit, kuni sibulad muutuvad karamelliselt pruuniks.

3. Viiluta peedid ja aseta suurde kaussi. Lisa tunde järgi oliiviõli, palsamiäädikat, punet ja soola-pipart ning sega.

4. Kõige lõpus lisa karamellised sibulad ja sega uuesti. Jäta marineerima vähemalt tunniks (võib vabalt seista külmikus ka üleöö).

5. Laota marineeritud peedid eelküpsetatud pirukapõhjale ning küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit.
10 minutit enne lõppu lisa kitsejuustu tükid (soovi korral võid asendada fetaga).

6. Lase pirukal jahtuda, enne serveerimist haki peale värsket peterselli ja soovi korral piserda peale balsamico-kreemi.

Uued retseptid

Brokoli-juustusupp

Püreesupid
Brokoli-juustusupp