Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pirukad ja pitsad

Martsipaniga rabarberipirukas

Pirukad ja pitsad

Martsipaniga rabarberipirukas

Lia Virkus Parimad kodused pirukad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Superhea martsipani ja sidruniga rabarberipirukas. Soovi korral riivi täidise hulka ka ingverit. Pirukas on parim samal päeval leigena koos külma vanillijäätisega.

üle 60 min

25 minutit + 1,5 tundi külmas + 30‒35 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
TAINAS
3 dl Nisujahu (1 dl sellest võiks olla täisterakaerajahu)
2 spl Demerara suhkur
150 g Külm või
2 spl Külm vesi
TÄIDIS
300 g Rabarber
100 g Martsipanimass
50 g Või
2 tk Muna
1 dl Suhkur
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
Vanillijäätis serveerimiseks
1. Haki kõik ained puruseks massiks. Lisa vähehaaval nii palju vett, et saad ühtlase taina. (Seda on mugav teha köögikombainis: tainas on valmis, kui moodustub tainapall.) Paki tainas kilesse ja tõsta võimalusel 1 tunniks külma, siis on tainast kergem rullida ja see jääb küpsedes krõbedam.

2. Rulli või suru tainas 24‒26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ja torka kahvliga sisse mõned augud. Pane vorm 30 minutiks külma.

3. Täidise tegemiseks lõika rabarber tükkideks ja riivi martsipan jämeda riiviga.

4. Sulata või, klopi munad suhkruga lahti ja kuumuta kõike koos, kuni kreem potis pakseneb (umbes 5‒7 minutit). Sega kogu aeg ja ära lase keema!

5. Tõsta pliidilt, sega hulka martsipan (kui kasutad ingverit, siis ka riivitud ingver) ja sidrunikoor ning lase ahtuda.

6. Määri martsipanikreem tainale ja laota peale rabarberid.

7. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 30‒35 minutit või kuni see on kaunilt kuldpruun. Serveeri külma vanillijäätisega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes