Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pirukad ja pitsad

Plaadipirukas punaste läätsede ja köögiviljadega

Pirukad ja pitsad

Plaadipirukas punaste läätsede ja köögiviljadega

Tiina Lebane Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tõeliselt toitev pirukas, millest jagub mitmele taimse toidu sõbrale. Läätsed rohke vürtsika köögiviljakatte all on nagu topeltpõhjaks ega lase pirukas jahtudes läbi vettida. Väikesed pirukatükid sobivad ka näiteks suupistelauale. Ja päris kindlasti tervislikuks kontorilõunaks! 

üle 60 min

40 minutit + 45 minutit ahjus

Retsept
2 dl Punased läätsed
4 dl Vesi
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Sibul
1 tk Keskmine baklažaan
0.5 kg Bataat
3 spl Õli
400 g Tükeldatud konservtomatid
1 tl Jahvatatud ingver
1.5 tl Karripulber
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
Sool
Must pipar
600 g Lehttainas
150 g Riivutud (küpsem) juust
9-12 tk

1. Loputa läätsed ja keeda vastavalt pakendi juhendile pehmeks. Loputa veega ja tõsta nõrguma.

2. Vahepeal tegele köögiviljadega. Puhasta küüslaugud ja sibul ning haki peeneks. Lõika baklažaan (koorida pole vaja) ja kooritud bataadid kuubikuteks.

3. Kuumuta suurel pannil õli ja hauta selles sibul-küüslauk klaasjaks. Lisa baklažaani- ja bataaditükid, tomatikonserv ning vürtsid. Hauta keskmisel kuumusel, kuni köögiviljad on pehmed (15–20 minutit) ja maitsesta soola-pipraga. Võta pann tulelt.

4. Pane ahi 200 kraadi peale sooja.

5. Tõsta lehttainas küpsetuspaberile ahjuplaadil, suru sõrmedega laiemaks, et tainas kataks plaadi ühtlaselt. Tõsta läätsed lusikaga tainale ja liiguta kahvli abil ühtlaselt laiali. Läätsekihile jaga samamoodi ühtlaselt köögiviljad ja puista riivitud juustu peale.

6. Küpseta ahju keskel umbes 40 minutit. Lase enne lahtilõikamist mõned minutid taheneda-jahtuda.

Uued retseptid

Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat

Segasalatid
Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat