Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pirukad ja pitsad

Kanalihatäidisega kartuli-muretainasarved

Pirukad ja pitsad

Kanalihatäidisega kartuli-muretainasarved

Kartulitoite
PrindiSoovita sõbrale
Kartuli-pärmitainasarved kanatäidisega, samast tainast võib teha ka viineripirukaid. 
Retsept
TAINAS:
500 g keedetud kartuleid
100 g sulatatud võid
3 muna soola
3 sl suhkrut
30 g pärmi
50 ml sooja piima
200-300 dl jahu
TÄIDIS:
400-500 g keedetud või grillitud kanaliha
1 suur sibul
praadimiseks rasvainet
100 g kupatatud seeni
soola
pipart
pirukate määrimiseks hapukoort
Kartulid riivida. Pärm segada sooja piima ja suhkruga. Kui see hakkab käärima, segada antud ainetest rullitav tainas, lasta kerkida, vajadusel lisada jahu. Tainas rullida õhukeseks ümmarguseks kettaks ja lõigata see rattakodarate moodi kolmnurkadeks. Kolmnurga laiemale otsale asteada täidis, rullida kokku ja painutada rull sarveks. Määrida pealt hapukoorega ja küpsetada praeahjus kuldpruuniks. Samast tainast võib teha ka viineripirukaid. Tainas rullida õhukeseks nelinurgaks, lõigata sellest ristkülikud, määrida need kergelt ketshupi või sinepiga ja rullida ümber viinerite. Määrida klopitud munaga, küpsetada praeahjus kuldpruuniks. Serveeri kohe pärast valmistamist tee või puljongiga.

KOMMENTAARID

maaler 30.jaan 2009 12:01
Hei! Kas ei ole tekkinud segadus taigna koostisosa kogustega? 50ml sooja piima nagu vähevõitu ja 200-300 dl jahu samas palju? muidu väga isuäratav retsept.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree