Küpsetised  » Pirukad ja pitsad

Peedi-lihatäidisega muretainapirukad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pirukad
Peedi-lihatäidisega dekoratiivsed kartulimuretainapirukad. Antud kogusest saab 2 pikka pirukat.

Sega jahu, sool ja küpsetuspulber pehme rasvainega. Lisa köögikombainis töödeldud või peene riiviga riivitud kartulid. Sega ainult nii palju, et kõik ühtlaselt seguneb ja tõsta tainas lauale laotatud kilele. Pane teine kiletükk sinna peale ja suru käega madalaks. Lase tainal külmas kõveneda. Haki sibulad peeneks ja riivi peet jämeda riivga. Pruunista kergelt hakkliha koos hakitud sibulaga ja sega riivitud peediga. Lisa ühtlaseks segatud täidisele sulatatud juust, maitsesta ja sega hulka hakitud petersell. Jahuta. Võta tainast 3 cm riba kaunistuse jaoks. Ülejäänud tainas jaga kahte ossa. Üks osa rulli 15x35 suuruseks tükiks ja paiguta see ahjuplaadile pandud küpsetuspaberile. Pirukariba keskele laota pool täidisest ja keera servad üles nii, et nad katavad osaliselt täidise (keskelt jääb täidis pika ribana ilma katteta). Teisest tainapoolest valmista samal moel teine pirukas ja pane küpsetusplaadile esimese kõrvale. Määri pirukate servad munaga. Rulli kaunistuseks jäetud tainas õhukeseks ribaks ning võta sellest vormiga väikesi piklikke kaunistustükke ja paiguta need pirukale (kaunistusribad on asetatud põiki lahtise täidise peale väikeste vahedega, nii, et täidis jääb välja paistma ribade vahelt). Määri ka kaunistused munaga ja riputa peale seesamiseemneid. Küpseta 25-30 minutit 200 kraadises kuumuses ahju keskmises osas. Serveeri soojalt.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa