Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pirukad ja pitsad

Pitsapirukad

Pirukad ja pitsad

Pitsapirukad

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Pärmitainast pitsapirukad võib varem valmis küpsetada ja panna sügavkülma sööjaid ootama. Täidiseks sobib kõige paremini teravamitseline õlle- või grillvorst, aga sobivad ka viinerid või sardellid. Antud kogustest saab 8 pirukat.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
25 g pärm
2.5 dl vesi
2 sl õli
0.5 tl sool
2 dl grahamjahu (täisteranisujahu)
5 dl nisijahu
8 tk *väikesed vorstikesed
4 tk või suured vorstikesed
1.5 dl valmis pastakaste
Pune (kuivatatud)
200 g riivjuust
1 tk *peale kanamuna
riivjuustu
Taina saab kiiresti valmis köögikombainiga. Murenda pärm tainakaussi ja kalla peale käesoe vesi. Mõõda kaussi õli, sool, grahamjahu ning pool nisujahust. Sõku, kuni tainas muutub ühtlaseks. Lisa vajadusel veel jahu. Lase 30 minutit kerkida. Jaga tainas kaheksaks osaks ja rulli tükid ovaalseteks lehtedeks. Määri iga tüki keskele pastakatset ning pane sellele kas terve või poolik vorstike. Maitsesta täidis pune ja riivjuustuga. Keera tainaservad vorsti peale ning pigista liitekoht tugevasti kokku, et täidis välja ei valguks. Lase pirukatel pool tundi kerkida, määri lahtiklopitud munaga ja puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta pitsapirukaid 15-20 minutit 250°C juures praeahju keskosas.

Märksõnad

pitsapirukad

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes