Küpsetised  » Pirukad ja pitsad

Suussulav õunapirukas

Keskmine hinne: 4.17 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Mõisaproua õunapirukas on klassika, kus ei koonerdata millegagi. Seda on tunda ka maitsest, see lihtsalt sulab suus. Kogus 20 lõiku.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Vahusta või ja suhkur omavahel hästi ja hoolega. Lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades munad.

2. Sega hulka omavahel segatud kartulijahu, jahu ja küpsetuspulber.

3. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Koori ja viiluta õunad. Pane tainale ja puista üle suhkru-kaneeli seguga. Küpseta pirukat 200°C juures ahjus 25 minutit.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 12.sept 2016 10:12
Loen, et muna maitse häirib koogis. Vahustage munad ükshaaval tainasse ehk ärge enne järgmist lisage, kui eelmine korraliklt tainaga ühendatud. Kui tainas on hele, siis alles lisage järgmine muna. Nii ei jää küll koogile mingit hullu munamaitset juurde. Aga see on tõsi, et kook on võine ja ülipehme!Et maitsed on erinevad, siis paljude jaoks on just see kook õunakookide tipp :)
maria 08.sept 2016 15:17
Täiesti kohutav tainas, üli võine. Ei küpsegi selliseks, no kuidas öelda, taigna moodi taignaks. Imelik kõrvalmaitse jäi ka (muna?). Ühesõnaga teist korda kindlasti ei tee seda kooki.
Leonore 20.dets 2012 20:57
Proovisin, tuli hea.
siirikirikal 29.aug 2012 14:01
ji: selle retsepti puhul pole vahe väga oluline, väiksemal plaadil jääb kook veidi kõrgem - suur ahjuplaat on mõõtudega 35x40 cm ja tavaline 25x35 cm.
ji 29.aug 2012 13:17
kui suurele ahjuplaadile seda peaks tegema`?
proovija 13.mai 2012 19:41
Leidsin siis nüüd alles selle retsepti.Teie maitsvate sõnade peale on siis nüüd ka minu kook ahjus.Võtsin siin iga soovitaja näpunäiteid kuulda ja panin koogi sisse ja peale nii palju kui mahtus.Loodan,et vähemalt magus ja rasvane tuleb.
Liis 23.nov 2011 17:48
Minu koogil lõi muna maitse üle :(
Kiisu 08.okt 2011 14:00
Ärge nii palju võid küll pange. Liiga rasvane ja või maitse lööb üle. Õhuline on küll.
Katukas 06.okt 2011 10:57
Väga hea kook! Suht rasvane aga suus küll sulas mõnusalt....
Anetu 01.okt 2011 20:59
Suur ahjuplaat ;)
johanna 26.sept 2011 17:36
Tahaks väga proovida teha. Kas keegi oskab öelda, mis mõõdud peavad plaadil olema antud koogi puhul? Ette tänades.
Anetu 16.sept 2011 15:22
Mulle, kes ma muidu õunakooke ei armasta, maitses see küll väga. Võid ja suhkrut panin tsipa vähem.
sklissa 07.sept 2011 15:20
Mulle ka meeldis see kook. Tegin nagu retseptis, kuid millegipärast ei mahtunud pooled õunad koogile.
LiivikaK 30.aug 2011 20:15
Tegin ka siis täna kooki, ja kuna olen suht algaja alles:D siis tuli kook päris hea:D aint natuke oleks võinud veel ahjus olla, järgmine kord olen targem, aga kindlasti teen veel, sest tõsisel hea on:)
külaline 27.mai 2011 19:25
Super hea kook. Olen ise teinud mitut erinevat moodi- sama kogus ja küpsetanud tordivormis, nii õunte kui rabarbritega. Küpsetusaega tuleb siis natuke pikendada. Samuti olen teinud pool kogust, tordivormi selle kallanud ja peale külmutatud vaarikad riputanud. Samuti viib keele alla!
Viiruk 19.sept 2010 21:57
:) Panin õige pisut võid vähem, ehk 100 grammi, kartulijahu asendasin maisitärklisega, jahu lusikad olid suht kuhjaga. Tuli väga maitsev, sõid ka need kes muidu pole koogisõbrad. Oleks kindlasti ka õige koguse võiga väga maitsev tulnud. Tasub teha ja ise teen kindlasti uuesti.:Y:Y
hapukapsataim 08.sept 2010 23:37
hea kook
kissu5 03.aug 2010 21:50
Tõesti mõnus kook õigete kogustega tehtult. Olen mitu korda teinud seda, maisitärklisega maitseb veidi paremini kui kartlitärklisega. Jahtununa tundub vähem rasvane.
sixx 22.juuni 2010 15:40
minul tuli küll välja,võid igaks juhuks panin mingi 100g vähem,aga isegi see kõik 500g poleks vist palju olnud...ei,super kook tuli,teen teinekordki:d
Piret 11.juuni 2010 23:08
Üks asi mida olen ka avastanud on või rasva %. Leian, et teha tuleks väikseima % sisaldusega võist siis ei tule nii rasvane...minu arust on ta kõige parem järgmisel päeval seisnuna..soojalt vast see või tulebki välja ja tundub rasvane. Aga muidu super...
nustu 01.veeb 2010 12:23
Tegin poole kogusest ja panin lahtikäivasse vormi. Tegin ka Tuuli5 poolt antud koguste järgi ja väga hea kook tuli. Kõik olid väga rahul
Portos123 11.jaan 2010 17:28
Väga maitsev kook!
kaisu060 21.okt 2009 13:01
Või koguse võtsin julgelt poole vähemaks, tundus lihtsalt liiga sürr, et pool kilo võid võib ühte plaadikooki mahtuda:S. Aga 250grammi võiga oli tulemus ülimalt hea. Mõnus mahlane ning tõsi, et ka suus sulav. Kindlasti teen veelkord, siiski kohandatud retseptina :D
Nemo 08.okt 2009 15:42
Olen teinud kooki nüüd mitmed korrad. Ükskord vahetasin tärklise ja jahu kogused, teinekord jätsin samaks, mis retseptiski. Paremini maitses kui kogused olid vahetatud.
evelyn 23.sept 2009 12:51
Olen teinud seda kooki just täpselt retsepti järgi ja iga kord on tulnud väga hea, just selline rammus ja suussulav nagu arvatavasti see kook peabki olema, mitte nagu tavalised suurema jahu kogusega koogid (mis ka head).
12