Küpsetised  » Pirukad ja pitsad

Väikesed seene-hakklihapirukad

Keskmine hinne: 3.37 Allikas: 100 rooga
Lihtsalt valmistatavad pirukad, mis maitsevad paljudele. Sobivad serveerida nii soojalt kui ka külmalt.
Valmistusaeg: 20-40 min
Viiluta porru ja särista õlis korraks läbi. Lisa juurde hakkliha ja kuumuta segu taas läbi. Lisa šampinjoniviilud ja kuumuta veel mõni minut. Lisa hapukoor ja kuumuta veel 3-4 minutit. Maitsesta. Lase jahtuda. Lisa riivjuust. Lõika lehttainas ruutudeks. Venita ääri õhemaks. Jaga täidis tainatükkidele (1 kuhjaga supilusikatäis). Niisuta ääri külma veega ja sule kahvliga vajutades kolmnurgakujuliselt. Määri lahtiklopitud munaga. Küpseta ahjus 225°C juures 15 minutit.
Antud kogustest saab 12-16 pirukat.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Sandra 24.veeb 2014 20:25
Just panin ahju. Mul tuli 8 pirakat pirukat. Hakkliha panin 300g, sest 150 tundus liiga vähe. Kasutasin värskeid šampinjone 250g, sest konservšampinjonides on šampinjonide tegelik kogus 165g ja kilohind oli 2 korda kallim värksetest. Tundus mõistlikum töötlemata šampinjone osta. Lisasin ka ühe suure rohelise paprika. Loodan, et tulevad maitsvad
heleri 17.sept 2012 16:58
Helukas, selgelt on kirjas, et see on vaja läbi kuumutada pannil.
Helukas 09.mai 2012 11:58
Tõesti pole kirjas mis porruga teha- keeta, praadida või lisada toorelt?
jane 28.nov 2010 11:10
Väga maitsev tuli, mina lisasin sinna juurde veel paprikat ka...
juta 02.aug 2010 13:49
tõesti head pirukad :A
marmelaad 14.juuni 2010 18:03
Retseptis pole kirjas, millal porru lisada, otsustasin selle siis peale hakkliha pruunistamist pannile panna- tundub et tuli välja küll. Väga head pirukad on!
sinni-minni 27.märts 2010 19:03
hakkliha,keedetud-
riis ja keedumauna riivida
NurrMarta 26.märts 2010 20:59
leeli - igasugu köögivilju võid lisada - riivitud porgandit, tomatikuubikuid näiteks. Aga miks mitte hakitud keedumuna vms. Või tee ainult liha ja porruga, ei juhtu ka midagi.
leeli 26.märts 2010 17:30
millega küll asendada seeni, kui seeni ei saa süüa:S
efka 26.veeb 2010 12:41
Väga,väga head pirukad tulid,söödi hetkega ära!
karl 08.jaan 2010 15:13
normaalne
Annika 22.sept 2009 10:30
Olen teinud nii shampinjonide kui kukeseentega ja super, igati mõnus soolane amps, pirukad kaovad kui hundikurku.
KailiV 14.juuni 2009 22:01
super head tulid, soovitan
hellberry 04.sept 2008 23:04
Tegin kukeseentega ja pärmitaignas... Mmmm.. Ülihea sisu pirukatele!
trutsu 22.apr 2008 21:37
tõesti maitsvad!
sinirebane 08.veeb 2008 11:01
Imehead tõesti!
wirsik 31.jaan 2008 22:53
aaja unustasin munaga määrida, aga seda lugesin alles praegu - pirukad tulid ikkagi superhead:)
wirsik 31.jaan 2008 22:52
superhead! tehke järgi! * mina ostsin selle "kodus küpseks" pärmi-lehttaigna, mis on pakis 5 väikese taignalehena, iga lehte rullisin suuremaks ja igast lehest sai täpselt 4 ruudukest, millest said pirukad:) seega, arvutame - 20 pirukat sain.
1