Küpsetised  » Pirukad ja pitsad

Šokolaadipõhjaga kohupiimapirukas

Keskmine hinne: 3.36 Allikas: 100 rooga
Šokolaadimaitseline pirukapõhi sobib suurepäraselt puuvilja-kohupiimakattega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Vahusta toasoe või fariinsuhkruga. Lisa muna ja omavahel segatud kuivained ning sega tainaks. Vajuta 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Eelküpseta koogipõhja ahjus 200°C juures 10 minutit, tainapõhi enne küpsetusubadega kattes. Eemalda seejärel küpsetusoad.
Lõika kompotipirnid pisikesteks tükkideks. Vahusta omavahel kõik katteained ja kalla eelküpsetatud põhjale. Küpseta ahjus 175°C juures 50 minutit või kuni pirukas on pealt kaunilt kuldkollane.

Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tyuts 23.jaan 2012 10:59
Mina tegin seda kooki värskete pirnidega. Pirnitükid ei läinud koogi sees täiesti pehmeks, kuid see andiski koogile põnevust juurde, ei jäänud häirima. Kattesse paneks teine kord õige natuke vähem suhkrut (eriti, kui teha magusa kompotiga). Ülimaitsev kook! Jahtunult eriti hea.
efka82 26.märts 2010 11:03
Eriti hea on järgmisel päeval, üks minu lemmikutest. Teen enamasti virsikukonserviga.
AnnT 26.jaan 2008 19:41
See on kook on väga hea - kui pirnikompotti kodus ei ole, võib teha aprikoosi või mango kompotiga. Tuhksuhkru kogus ei pea kattel tingimata 0,2 l olema, olen teinud vähemaga ja tuleb samuti hea. Fooliumi võib panna alumisele kattele tervelt üle katte ja ääred toestada, enne teise katte panemist foolium loomulikult eemaldada.
lilias 09.apr 2007 13:51
kuna mulle jäi arusaamatuks, miks on vaja ääri toestada, jätsin ma fooliumi ära. tegingi nii, et alates kohupiimast on katteained. kuna poes pirnikonservi polnud, tegin virsikutega. väga hea kook tuli, aga täpselt paras 24 cm vormile. lisasin retsepti oma lemmikutesse ja olen juba 2 korda teinud.
1