Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pirukad ja pitsad

Tervislik sibulapirukas kaerahelbepõhjal

Pirukad ja pitsad

Tervislik sibulapirukas kaerahelbepõhjal

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Selle sibulapiruka teeb tõeliselt hõrguks mure kaerahelvestega tainapõhi, mahlane sibulatäidis ning teadmine, et pirukas on tervislik.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
100 g Või
2 dl Kaerahelbed
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
2 dl Porgand, riivitud
TÄIDIS
4 tk Sibul
1 sl Või või õli
2 dl Piim
2 tk Muna
0.5 tl Sool
Sega riivitud porgand kaerahelveste, pehme margariini ja eelnevalt soola ning küpsetuspulbriga segatud jahuga. Suru tainas ümmarguse 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja äärtele. Pane pooleks tunniks külma. Samal ajal lõika sibulad ketasteks ning prae võis kuldkollaseks. Klopi lahti munad. Sega hulka piim ja sool. Küpseta põhja praeahjus 200°C juures 15 minutit. Laota eelküpsetatud põhjale sibularattad ja kalla peale muna-piima segu. Küpseta pirukat praeahjus 180°C juures veel 20 minutit.

KOMMENTAARID

Sibul 31.okt 2017 20:03
Kõik ok aga kuidas on sellise koguse juures võimalik 24cm vorm ära katta, vot seda ma ei tea. Isegi topelt kogusega tuli nibin-nabin taignast põhjapeale välja, äärtest rääkimata :-).
maasikas05 29.sept 2016 16:22
Põhjale vähem soola. See põhi sobib kõigile soolastele pirukatele.
mäx 06.märts 2016 20:57
väga maitsev,, kuna oli olemas kodus tomateid, tükeldasin ka ühe tomati sibulate peale :P
Eve 30.jaan 2016 19:45
Väga maitsev
K 20.okt 2014 22:23
Mm, uskumatult maitsev!! Sibul läheb küpsetades nii mõnuaslt magusaks ja see põhi on ka ülihea muidugi:) Soovitan! Lihtne teha ka.
algaja kokkaja 04.aug 2011 16:05
suurepärane pirukas, teinud seda korda kümme kindlasti. mina panen üldiselt kõike topelt ja teen veidi suurema piruka, aga soola panen põhjale ka topeltkoguse juures poole vähem. esimesel korral retsepti järgi tehes oli küll põhi liialt soolane, edaspidi, targemana, on aga kõik ideaalne. :)
carin 07.mai 2011 00:19
Lihtne teha ja väga maitsev!
d2tuuli 31.okt 2010 18:22
päris hea sai, ainult põhjale paneks veidi vähem soola
Katzz 30.aug 2010 09:28
Tõesti väga maitsev, pirukapõhja kasutaks ka teistel pirukatel.
atumon 31.juuli 2010 23:38
Kasutan seda põhja paljude soolaste pirukate puhul, hea lihtne ja kõik komponendid on peaaegu alati olemas. Sõbrad tihti mainivad et tahaksid saada seda head porgandipõhjaga kooki :)
boordy 01.apr 2010 20:50
Tõesti hea, täna just tegin Ma lisasin juurde veel riivitud juustu, mis muutis selle veel paremaks :D
smileactive 22.märts 2010 22:24
Tõesti hea pirukas! Porgandi-kaerahelbe põhi on väga hea ja maitsev alternatiiv!
Hann 03.veeb 2010 18:29
jee teen seda päris tihti nii hea on
helene 29.nov 2009 14:58
Ma ka soovitan seda, tõesti maitsev (:
kõrend 17.aug 2009 15:04
sai ka küpsetatud ,suurtele inimestele maitses väga, lapsed tegid nägusid, kuid ise isiklikult kiidan väga ning soovitan soojalt.
Krissu345 22.juuli 2009 20:50
Hea.
tiia72 27.juuni 2009 14:32
Väga hea pirukas! Teadsin küll ette, et sibul läheb magusaks seega oleks võinud lisada rohkem soola.
Everly 16.juuni 2009 12:15
Tõeliselt maitsev pirukas :)
mareken 15.juuni 2009 20:49
:P:P:P:P
Kessukas25 14.juuni 2009 20:59
Mina kiidan ka pirukat.5-aastane tütar sõi ka ja ütles, et maitseb.Aga mainis ära, et kui sibulat ei oleks, siis oleks veel parem.:P
lehmiine 12.juuni 2009 18:01
Odav pirukas tõesti. Minu jaoks oli natuke liiga soolane ja no 8 inimest sellest küll süüa ei saa, pigem 4.
pääsusilmake 02.mai 2009 21:14
Väga hea pirukas! Rahakoti sõbralik.
Krissu345 24.apr 2009 12:02
Väga õhuke, kuid väga hea. Võiks veel rohkem sibulat olla. Ja see teistsugune tainas teeb asja veel huvitavamaks ja paremaks.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes