Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pirukad ja pitsad

Fetapirukad kodujuustu-muretainal

Pirukad ja pitsad

Fetapirukad kodujuustu-muretainal

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kodujuustu-muretainas sobib hästi nii soolaste kui ka magusate pirukatäidistega. Taina võid valmis teha juba eelmisel õhtul ja hoida küpsetamiseni külmkapis. Pirukad maitsevad kõige paremini ahjusoojana.

40-60 min

Retsept
TAINAS
4 dl nisujahu
250 g Või
250 g kodujuust (või pakikohupiim)
Sool
TÄIDIS
200 g fetajuust
1 tk Muna
3 sl (hakitud) Petersellilehed
1 sl (hakitud) Aedtill
määrimiseks muna
Taina võid segada nii köögikombainis kui ka käsitsi. Keera tainas toidukilesse ja pane pooleks tunniks külma. Samal ajal sega täidiseained. Rulli tainas ristkülikuks ning lõika ruutudeks. Tõsta ruutude keskele supilusikatäis täidist, määri ääri veega ja tõsta nurgad keskele kokku. Näpi pirukad kokku ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta ahjus 225°C juures 15 minutit, kuni kauni kuldpruuni värvuseni. Lase köögirätiku all jahtuda. Antud kogustest saab 16 pirukat.

KOMMENTAARID

siirikirikal 31.okt 2011 08:54
Mari87: täidisesse lisatakse siin toores muna, mis koostisosad kokku ühendab.
Mari87 27.okt 2011 20:19
Kas täidises peab muna olema keedetud või toores?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes