Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pirukad ja pitsad

Tervislik kana-köögiviljapirukas

Pirukad ja pitsad

Tervislik kana-köögiviljapirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kana ja köögivili muredal täisterajahust pirukapõhjal on eriti tervislik ja maitsev kooslus. Serveeri värske salatiga.

üle 60 min

Ettevalmistusteks 35 minutit Küpsemiseks 35 minutit

Retsept
portsjonile
TAINAS
1 dl täisteranisujahu
2 dl nisujahu
100 g Või
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
3 sl vesi
TÄIDIS
300 g suvikõrvits
2 tk Paprika
0.5 tk Porrulauk
400 g kanaliha
0.5 tl Sool
0.5 tl Sidrunipipar
KATE
0.5 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
1 pakk (180 g) maitserohelisega toorjuust
1 dl 10% rõõsk koor
100 g Riivjuust
Petersellilehed
Tükelda või, näpi hulka jahud, sool ja küpsetuspulber. Lisa vesi ning hõõru ühtlaseks tainaks. Suru see 28 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga augud sisse ning küpseta ahjus 200°C juures 5 minutit. Täidise jaoks koori suvikõrvits, poolita ja lõika 1 cm paksusteks viiludeks. Poolita ja viiluta ka paprikad, lõika porru ratasteks. Tükelda kanaliha 2 cm suurusteks kuubikuteks. Lao köögiviljad ja liha kihiti eelküpsetatud tainale, raputa peale soola ja sidrunipipart. Katte jaoks haki sibul ja küüslauk, sega toorjuustuga. Lisa vähehaaval koor ning sega. Seejärel lisa pool riivitud juustust. Tõsta kate täidisele, raputa peale ülejäänud riivitud juust ja hakitud petersell. Küpseta 200°C juures 35 minutit. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

KOMMENTAARID

Elerin 30.juuli 2011 22:34
Seega retsept eeldab toorest kanaliha. Selge, sain küsimusele vastuse.
Hindaja 30.juuli 2011 16:47
Elerin, loe palun kommentaarid läbi enne, kui küsid. :) Kui soovid, siis prae enne kanakuubikud ära, ega keelatud ju pole. 35 minutiga valmib tegelikult igasugune tükeldet kana ja eelnev praadimine pole kohustuslik.
Elerin86 29.juuli 2011 22:32
Ega ju toores kanaliha sinna käi? Kas ostate siis suitsukana või kanafilee ja grillite-praete ennem valmis? Või kuidas?
gee 21.märts 2011 20:40
suurepärane pirukas! kana jääb jube hea õrn ja mahlane!
Yxplika 05.jaan 2011 13:50
Väga hea pirukas! Olen kana asemel teinud ka singi ja seentega ning kord kui paprika osta unustasin, panin selle asemel konserveeritud aedube. Variante loominguks seega lõputult :)
Laura 12.nov 2010 22:38
Olen alati täpselt retsepti järgi teinud, mul küll pole kunagi vedelaks jäänud, ehk oli mingi lisandi viga. näiteks suvikõrvits ajas mahla palju välja vms. aga muidu pirukas on suurepärane
naine 11.nov 2010 11:17
Tahaks ka proovida retsepti, aga räägite, et jääb vedel...mida siis teistmoodi teha? koort vähem kattesse panna? kogenumad palun aidake? Isadepäeval tahaks äiale ikka perfektset pirukat pakkuda...
Lee 11.veeb 2010 14:38
Tõesti on väga hea! Seenearmasta-
jana lisasin seeni ja sobisid sinna imehästi. Pirukaks seda aga minu puhul küll nimetada ei saa. Jäi tõesti väga vedel ja tõsta tuli pigem vormirooga kui pirukat. Ei tea, kas tegin midagi valesti või kipubki selline tulema. Maitset see igatahes kuidagi ei halvendanud ja pirukas on üks mu lemmikuist.
säutsmoonik 26.mai 2009 20:30
Imemaitsev, aga jäi millegipärast väga vedel... ehk jahtudes tahkub veel :)
m. 22.märts 2009 23:45
hullult hea.
Evelin 15.märts 2009 19:36
Väga-väga maitsev. Retseptis muutsin vaid nii palju, et pruunistasin kana eelnevalt pannil koos kanamaitseainega ja porrulauguga. Muus osas järgisin retsepti :)
Grda 10.märts 2009 19:09
Väga maitsev ja tõesti lihtne.Ise asendasin suvikõrvitsa brokoliga..
Ülle 10.veeb 2009 13:36
Tõeliselt maitsev ja lihtne ning kiirelt valmiv pirukas! :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes