Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pirukad ja pitsad

Suitsupeekoni-tomatipirukas

Pirukad ja pitsad

Suitsupeekoni-tomatipirukas

Angeelika Kang Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Võid kasutada ka lahjemat kalkuni-toorsuitsusinki, mis annab hea suitsumaitse ja on tervislikum.
Retsept
portsjonile
PÕHI
120 g Või
3 dl Jahu
0.5 tl Sool
2 sl Sidrunimahl
2 sl Vesi
TÄIDIS
200 g toorsuitsusink või suitsupeekon
0.5 tk Porrulauk
200 g Kirsstomatid
4 dl vahukoor
4 tk Muna
2 dl Riivjuust
Sool
Must pipar
2 sl Tüümian hakituna
Näpi külm või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa sidrunimahl ja külm vesi. Sega ühtlaseks tainaks, keera kilesse ja hoia pool tundi külmkapis. Rulli tainas kergelt jahusel laual lahti – vormist u 5 cm suuremaks tükiks. Vooderda sellega 26 cm võitatud pirukavormi põhi ja ääred. Pane see täidise valmistamise ajaks külma. Seejärel küpseta põhja 225-kraadises ahjus 10 minutit. Vähenda ahju kuumust 175 kraadini. Hakitud suitsupeekonit pruunista pannil paar minutit. Lisa porruviilud ja prae veel mõni minut. Tõsta segu (ilma rasvata) põhjale. Sega vahustamata vahukoor, munad, riivjuust, sool, pipar ja tüümian. Vala segu põhjale, aseta peale poolitatud kirsstomatid ja küpseta 40 minutit.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga