Küpsetised  » Pirukad ja pitsad

Suitsupeekoni-tomatipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Angeelika Kang
Võid kasutada ka lahjemat kalkuni-toorsuitsusinki, mis annab hea suitsumaitse ja on tervislikum.
Kogus: 1 portsjon
Näpi külm või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa sidrunimahl ja külm vesi. Sega ühtlaseks tainaks, keera kilesse ja hoia pool tundi külmkapis. Rulli tainas kergelt jahusel laual lahti – vormist u 5 cm suuremaks tükiks. Vooderda sellega 26 cm võitatud pirukavormi põhi ja ääred. Pane see täidise valmistamise ajaks külma. Seejärel küpseta põhja 225-kraadises ahjus 10 minutit. Vähenda ahju kuumust 175 kraadini.
Hakitud suitsupeekonit pruunista pannil paar minutit. Lisa porruviilud ja prae veel mõni minut. Tõsta segu (ilma rasvata) põhjale. Sega vahustamata vahukoor, munad, riivjuust, sool, pipar ja tüümian. Vala segu põhjale, aseta peale poolitatud kirsstomatid ja küpseta 40 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
sophiemol 01.apr 2010 19:47
Super!
1