Uudiskiri Instagram Facebook
 
Rullbiskviidid

Budapesti rull

Rullbiskviidid

Budapesti rull

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Üks Rootsi populaarsemaid küpsetisi, mida müüakse mitte ainult kondiitriärides, vaid ka supermarketites plastkarpi pakendatud portsjonitena.
Retsept
100 g Purustatud metsapähklid
6 tk Munavalge
3 dl Suhkur
1 dl nisujahu
TÄIDIS
1 väike purk Aprikoosikompott
3 dl Vahukoor
2 tl Suhkur
soovi korral mõned punased kokteilikirsid
KAUNISTAMISEKS
Tuhksuhkur, šokolaadikaste või sulatatud šokolaad
Mikserda munavalged tugevaks vahuks. Lisa edasi mikserdades vähehaaval suhkur. Lõpeta vahustamine, kui vaht on veel niiske ja läikiv. Sega peenestatud pähklid ja jahu omavahel, puista vahu peale ja tõsta ettevaatlikult segamini. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahju keskmisel siinil 175° juures 15–20 minutit. Kummuta plaat lauale pandud küpsetuspaberile ja eemalda pealmine paber. Kui see jääb kinni, pintselda paberit külma veega. Kata tainaplaat kummulikeeratud ahjuplaadiga. Täidiseks mikserda koor suhkruga tugevaks vahuks. Lisa nõrutatud ja väikesteks tükkideks lõigatud aprikoosid (soovi korral ka kokteilikirsid). Määri segu jahtunud tainaplaadile ja rulli pikemast servast alates kokku. Paki paberisse ja hoia serveerimiseni külmas. Puista üle tuhksuhkruga ja kaunista šokolaadikastme või sulatatud šokolaadiga. Pikemaks säilitamiseks võid rulli panna ka sügavkülma. Sel juhul võta kook vähemalt 30 minutit enne serveerimist toatempetatuurile.

Märksõnad

budapestirull

KOMMENTAARID

J. 14.nov 2011 15:25
Väga hea, aga ma paneksin vahele ka hapukaid marju. Sellisel kujul on natuke liiga magus.
Heili 02.jaan 2010 21:31
Super!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool