Uudiskiri Instagram Facebook
 
Rullbiskviidid

Sidrunine kohupiimarull mustikatega

Rullbiskviidid

Sidrunine kohupiimarull mustikatega

Eva Palu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Marjatäpiline ja kohev rullbiskviit passib hästi kokku nii ürdi- kui marjateedega.

40-60 min

Retsept
BISKVIIT
4 tk Muna
4 spl Jahu
4 spl Suhkur
TÄIDIS
250 g Kohupiimakreem (vanilliga)
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
0.5 tk Sidrun (riivitud koor)
1.5 dl Rõõsk koor (35%-line)
0.5 dl Suhkur
Mustikas (värsked või sügavkülmast ja veidi sulanud)
1. Valmista ette ahjuplaat (30x40 cm) see küpsetuspaberiga kattes ja võiga määrides.
2. Vahusta munad ja suhkur mikseriga tugevaks helekollaseks vahuks. Peata mikseri töö, sõelu munavahu sisse jahu ning sega mass ettevaatlikult lusikaga tainast alt ülevalt tõstes läbi. Kalla tainas ahjuplaadile, määri lusikaga laiali ja küpseta korralikult eelkuumutatud 200-kraadises ahjus õrnalt kuldpruuniks. Selleks kulub umbes 8-10 minutit (sõltuvalt ahjust).
3. Samal ajal, kui biskviit küpseb, tõsta teine küpsetuspaber lauale ja puista üle suhkruga. Võta kook ahjust ja kummuta käte abiga ettevaatlikult küpsetuspaberile. Eemalda ahjuplaadi põhjal olnud küpsetuspaber ja keera biskviit (koos uue küpsetuspaberiga) rulli. Aseta jahtuma.
4. Valmista täidis. Vahusta koor suhkruga, sega kohupiimakreemi, sidrunikoore ja sidrunimahlaga.
5. Kui rull on jahtunud, rulli see lahti ja kata täidisega. Kohupiimatäidisele aseta ühtlaselt mustikad ja keri taas rulli. Sõelu peale tuhksuhkrut.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga