Küpsetised  » Rullbiskviidid

Klassikaline rullbiskviit jäätisega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Jäätisega rullbiskviit serveeri kohe peale selle rullikeeramist.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Valmista ette ahjuplaat (30x40 cm) see küpsetuspaberiga kattes ja võiga määrides.
2. Vahusta munad ja suhkur mikseriga tugevaks helekollaseks vahuks. Peata mikseri töö, sõelu munavahu sisse jahu ning sega mass ettevaatlikult lusikaga tainast alt ülevalt tõstes läbi. Kalla tainas ahjuplaadile, määri lusikaga laiali ja küpseta korralikult eelkuumutatud 200-kraadises ahjus õrnalt kuldpruuniks. Selleks kulub sõltuvalt ahjust umbes 8-10 minutit.
3. Samal ajal, kui biskviit küpseb, tõsta teine küpsetuspaber lauale ja puista üle suhkruga. Võta kook ahjust ja kummuta käte (või pajakinnaste) abiga ettevaatlikult küpsetuspaberile. Eemalda ahjuplaadi põhjal olnud küpsetuspaber ja keera biskviit koos uue küpsetuspaberiga rulli. Aseta jahtuma.
4. Tõsta jäätis toatemperatuurile 10 minutiks sulama.
5. Rulli jahtunud biskviit lahti ja määri maasikatest toormoosiga. Lõika noaga jäätisest poolesentimeetrised pikad viilud ja tõsta moosiga määritud biskviidile 3/4 ulatuses. Nii ei hakka jäätisene täidis biskviidi vahelt rullimise käigus välja pressima.
6. Keera biskviit rulli ja serveeri kohe seda terava noaga lõigates.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
alice 25.jaan 2012 20:53
niiii hea...tegin ka kohupiima ja virsiku...ei ole vaja küps.pulbrit..
,,kaww 05.jaan 2012 17:35
mämm mämm:)
,, 05.jaan 2012 17:34
:P on hea ka wä?
Kiisu 26.juuni 2011 20:26
Kollased ja valged tuleb eraldi vahustada. Kollased suhkruga ja sinna sisse jahu segada. Valged ilma suhkruta nii tugevaks vahuks, et kausi saab tagurpidi keerata. See vaht hästi ettevaatlikult kollastega segada, et õhk välja ei tuleks mille valgesse vahustamisega kloppisime. kui saadud taigen 180 c juures ära küpsetada, ei vaju see kunagi kokku. Võid keerata rulli või teha tortideks, pehme ja paks.
pagar 25.juuni 2011 18:43
Nõustun Atsinnaga. Ise pole ka kunagi küpsetuspulbrit lisanud ja on ilus kohev tulnud.
Atsinna 24.juuni 2011 08:37
Mina olen oma elu jooksul palju rullbiskviite teinud ja just ilma küpsetuspulbrita, ei näe mingit mõtet sellel seal sees. Kõige tähtsam on väga tugev vahustamine ja jahu sisse sõelumine ning lühike ja õrn segamine.
Clio 23.juuni 2011 23:28
Minu kogemuse põhjal peaks KÜPSETUSPULBRIT ka sellele taignale lisama. Esimest korda, kui rullbiskviiti tegin, kunagi ammu, siis sai sama tainas tehtud, ilma küpsetuspulbrita ja ei küpsenud midagi läbi ja oli paras tallanahk. Teist-
korda katsetasin sama asja küpsetuspulbiga ja tuli välja nii, nagu peab.
1