Küpsetised  » Rullbiskviidid

Pirnine rullbiskviit šokolaadiga

Keskmine hinne: 2.86 Allikas: Toidutare.ee Autor: Eva Palu
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Pese pirnid (ära koori), lõika pooleks ja eemalda noaga pirnisüdamikud. Viiluta pirnid õhukeseks ja pintselda koheselt sidrunimahlaga. Pane ootele.

2. Eralda munakollased ja –valged. Mikserda valged pehmeks vahuks, nirista sisse suhkur. Vahusta, kuni oled saanud tugeva ja ühtlase munavalgemassi. Klopi või mikserda kergelt lahti munakollased. Sega munakollased ja -valged. Sõelu sisse jahu ja sega ettevaatlikult läbi.

3. Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber ja puista sellele ühtlase kihina umbes 1 spl suhkrut. Aseta ühele poolele (piklikumale osale) viilutatud pirnid. Kalla peale biskviiditainas. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

4. Kummuta biskviit koheselt puhtale küpsetuspaberile, millele oled puistanud ühtlase kihina 1 spl suhkrut. Eemalda küpsetamisel abiks olnud paber. Keera biskviit nüüd sedapidi, et pirnidega pool oleks allpool. Keera biskviit koos paberiga rulli ja jäta jahtuma. Pirnidega pool peab nüüd ülespoole jääma.

5. Kreemiks kuumuta koor keemiseni ja tõsta pliidilt. Haki šokolaad, lisa koore sisse  ja sega, kuni šokolaad on sulanud ja kreem ühtlane. Sega sisse toorjuust ja suhkur, jäta jahtuma. Määrimiseks on see valmis, kui konsistents on tahkem ja määritav s.t. mitte enam vedel.

6. Kui kreem ja biskviidirull on mõlemad jahtunud, rulli biskviit lahti ja määri selle seesmine kiht šokolaadikreemiga. Rulli tagasi kokku, seekord ilma paberita, ja aseta külmikusse 2-3 tunniks tahenema. Külmikus taheneb kreem hästi lõigatavaks.  
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kadi 17.okt 2014 21:43
Tegin ka seda. Minul läks küll kreem ilusti paksuks. Kokkuvõttes mitte midagi erilist rull mu arust.
Mari 27.sept 2014 10:40
Väga hea rullbiskviit tuli. Tegin tervele perele ja kõik kiitsid. Tundus alguses keeruline ettevõtmine, aga tegelikult sai väga kiiresti ja lihtsalt imehea tulemuse. Retsepti koha pealt on natuke virisemist, sest mõned asjad on pisut kaheti mõistetavalt kirja pandud. Näiteks: "Aseta ühele poolele (piklikumale osale) viilutatud pirnid. Mina lugesin siit välja, et pirnid tuleb asetada ainult poolele ahjupanni mõõtmetest, kuigi tegelikult oli vist mõeldud, et pirnid tuleb asetada ainult ühele poole tainast, aga siiski terve panni ulatuses. Lõpp hea, kõik hea. Asetasin ainult poolele panni ulatusest ja oli pärast kergem rullida :) Kreemi määrida oli siiski küllaltki raske, sest see oli isegi jahtunult üsna vedel, seega arvestage sellega. Aga soovitan kõigil proovida :)
1