Uudiskiri Instagram Facebook
 
Rullbiskviidid

Aprikoosi-kakaorull

Rullbiskviidid

Aprikoosi-kakaorull

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Valge šokolaadi ja toorjuustukreemi ning aprikoositäidisega kakaorull vajab külmkapis maitsestumiseks vähemalt viis tundi kuni üleöö.
Retsept
PÕHI
4 tk Muna
1.5 dl suhkur
1 dl Kartulijahu
1 sl nisujahu
2 sl kakaopulber
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
2 dl vahukoor
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 dl aprikoosikeedis
2 tl (+ vesi-2 sl) Želatiin
IMMUTAMISEKS
0.5 dl kange must kohv
1 sl brändi või rumm
PEALE
100 g valge šokolaad
250 g (maitsestamata, nt Toorjuust
2 dl vahukoor
KAUNISTAMISEKS
1 tl kakaopulber
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel kartuli- ja nisujahu, kakao- ja küpsetuspulber. Sõelu munavahu hulka ning sega ühtlaseks tainaks. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja küpseta ahjus 225°C juures umbes 7 minutit. Kummuta põhi teisele küpsetuspaberile, kuhu on puistatud suhkrut. Niisuta jahtunud põhi kohvi-brändi seguga. Sega želatiinipulber veega ja paisuta 5 minutit. Sulata kuumaveevannis ning jahuta veidi. Vahusta vahukoor ja sega juurde vanillsuhkur ning aprikoosikeedis. Lisa želatiinisegu ja sega ühtlaseks. Määri segu põhjale ja keera rulli. Hoia rulli külmkapis kilega kaetult kuni serveerimiseni. Valmista kate. Sulata šokolaad kuumaveevannis. Vahusta vahukoor. Sega omavahel toorjuust ja šokolaad. Lisa õrnalt vahukoor. Kata rull seguga ning puista peale kakaopulbrit. Antud rullist saab umbes 8 lõiku.

Märksõnad

aprikoosi-kakaorull

KOMMENTAARID

Eelika01 14.juuni 2010 20:14
Asendasin moosi maasikamoosiga. minul jäi biskviidipõhi paks, oleks saanud lausa 2 teha, kuigi üsna suur ahjupann, halb oli keerata. muidu maitselt supper.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana