Küpsetised  » Saiad-leivad

Banaani-hapukooreleib

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Soojalt võiga serveerides on see leib suurepärane kohvikõrvane.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 10 min + ahjus 75–90 min

Määri 1,5-liitrine keeksivorm võiga. Sega 0,5 dl suhkrut ja 0,5 tl kaneeli. Puista vorm seguga üle. Vahusta või 3 dl suhkruga. Sega hulka munad, püreeritud banaanid, hapukoor, vanillsuhkur ja kaneel. Lisa sool, sooda ja jahud ning hakitud pähklid. Tõsta tainas vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 75–90 minutit, kuni sissevajutatud tikk väljub puhtana. Lase 10 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis välja.
Kogus 12 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
aelt 04.dets 2011 20:12
Küpsetamine õnnestus! 75 minutiga valmis maitsev kook, mis püsib tänu banaanile kauem värske. Kasutasin 1,5 l vormi, kuid taigen tahtis "varvast lasta". Võib-olla oleks parem kasutada 2 l vormi (või kahte 1-l vormi), siis ei ole küpsetis nii paks ja valmiks kiiremini. Järgmisel korral panen suhkrut ka vähem.
1