Uudiskiri Instagram Facebook
 
Saiad-leivad

Banaani-hapukooreleib

Saiad-leivad

Banaani-hapukooreleib

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Soojalt võiga serveerides on see leib suurepärane kohvikõrvane.

üle 60 min

Ettevalmistus 10 min + ahjus 75–90 min

Retsept
0.5 + 3 dl Suhkur
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
75 g Või
2 tk Muna
3 tk Banaan (hästi küps)
200 g Hapukoor
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
0.25 tl Sool
0.5 spl Söögisooda
3 dl Jahu
1.5 - 2 dl Täistera jahusegu
60 g Kreeka pähkel (hakitud)
Määri 1,5-liitrine keeksivorm võiga. Sega 0,5 dl suhkrut ja 0,5 tl kaneeli. Puista vorm seguga üle. Vahusta või 3 dl suhkruga. Sega hulka munad, püreeritud banaanid, hapukoor, vanillsuhkur ja kaneel. Lisa sool, sooda ja jahud ning hakitud pähklid. Tõsta tainas vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 75–90 minutit, kuni sissevajutatud tikk väljub puhtana. Lase 10 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis välja.
Kogus 12 tükki.

KOMMENTAARID

aelt 04.dets 2011 20:12
Küpsetamine õnnestus! 75 minutiga valmis maitsev kook, mis püsib tänu banaanile kauem värske. Kasutasin 1,5 l vormi, kuid taigen tahtis "varvast lasta". Võib-olla oleks parem kasutada 2 l vormi (või kahte 1-l vormi), siis ei ole küpsetis nii paks ja valmiks kiiremini. Järgmisel korral panen suhkrut ka vähem.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke