Uudiskiri Instagram Facebook
 
Saiad-leivad

Šokolaaditükkidega nupsusai

Saiad-leivad

Šokolaaditükkidega nupsusai

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tarmo Virkus
Kohev ja kollane nupsusai ehk briošš (brioche) sisaldab nii võid kui ka muna. Ideaalis peaks see tainas üleöö külmkapis seisma, kuna vaid siis muutub see hästi käsitsetavaks ja lõpptulemus saab vaeva väärt. Kui tahad pühapäevast tõelist pidupäeva teha, vormi tainas laupäeval valmis.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
500 g Jahu
12 g Kuivpärm
1.5 dl Piim
0.5 dl Suhkur
0.5 tl Sool
150 g Või
4 tk Muna
100 g Tume šokolaad (tükikesed)
Muna (määrimiseks) või
Piim (määrimiseks)
Kuna see tainas tuleb üsna kleepuv, siis on seda hea teha köögikombainis. Ka tainasegamisfunktsiooniga mikser on hea töövahend. Sega jahu pärmiga, vala juurde soe piim ja sega kõik hästi läbi. Lisa suhkur ja sool ning tükikaupa toasoe või. Enne iga järgmist võitükki jälgi, et eelmine oleks segunenud. Sega ükshaaval hulka ka munad. Sõtku tainast 10 minutit, kuni moodustub läikiv ühtlane tainamass. Lisa riivitud šokolaad ja sõtku ühtlaselt taina sisse. Lase räti all kerkida vähemalt 1,5–2 tundi, et tainas kahekordistuks. Sõtku kerkinud tainas tagasi ning pane paariks tunniks kuni üleöö külma seisma. Soojenda ahi 200 kraadini, võta tainas külmast ja vormi jahusel pinnal 8 saiakest. Tõmba noaga 2 diagonaalset triipu peale, määri muna-piimaseguga ning küpseta ahjus 12–15 minutit. Saiale määri võid või keedist.

KOMMENTAARID

mmmck 02.dets 2011 19:53
see on väga hea
mmmck 02.dets 2011 19:52
See tundub päris hhea.Proovin seda
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree