Uudiskiri Instagram Facebook
 
Saiad-leivad

Maiustaja batoon köögiviljatäidisega

Saiad-leivad

Maiustaja batoon köögiviljatäidisega

Parimad kodused toidud
PrindiSoovita sõbrale
Paprika-porgandi-porru-küüslaugu-juustu-
suitsusingitäidisega batoonsaiad. Antud kogustest saab 3 saia. 
Retsept
2 dl piima
25 g pärmi
1 tl suhkrut
3/4 tl soola
3 dl nisujahu
u 2 dl saiajahu
1/2 dl õli või 50 g pehmet margariini
TÄIDIS:
3 dl riivitud porgandit ja paprikat ning porrutükke
1 sl õli
1 suur küüslauguküüs
1/2 tl soola
1/2 tl punet
2 dl riivjuustu
75 g suitsusinki
MÄÄRIMISEKS:
muna
PEALE:
mooniseemneid või väikseid kaerahalbeid

Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa sool, jahu ja rasvaine. Sõtku tainas ühtlaseks ning lase sel kaetuna soojas kohas kerkida. Keeda riivitud aedvilju potis õli sees puukahvliga segades ja maitsesta segu peenestatud küüslaugu, soola ning punega. Lõika sink hästi väikesteks kuubikuteks. Jaga tainas kolme ossa ning rulli tükid piklikuks ja õhukeseks (20x40 cm). Raputa peale veidi jahtunud aedviljasegu, riivjuust ja singikuubikud. Keera tainatükid rulli ning aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Tee batoonidesse viltused lõiked ja pane kerkima. Määri kerkinud batoonid munaga ja raputa peale mooniseemneid või väikseid kaerahelbeid. Küpseta batoone 225 kraadi juures ahju keskosas 12-15 minutit.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga