Küpsetised  » Saiad-leivad

Juuretisekohev küüslaugusepik

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Maru
Kodus valmistatud sepik on imemõnus ning pehme, tehes silmad kindlalt ette ka gurmeeleti õhulistele ciabatta’dele ja ahjusaiadele. 
1. Sega juuretis käesooja vee, valge veini ja rukkijahuga. Jäta 3–4 tunniks rättidega kaetult sooja kohta mullitama. Seejärel sega hulka suhkur, sool, oliiviõli, jahu ja ahjus koorega küpsetatud küüslaugud (pigista küps küüslaugumass kestadest välja). Sõtku tainast mõnda aega ning jäta kaetult kerkima.
2. Kui sepikupall on ligi kaks korda kerkinud, sõtku see alla, tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusvormi ja lase räti all veel veidi paisuda. Puista peale mandlilaaste ja mitmeviljajahu. Tõmba terava noaga sepikule mõned jooned ja pista ahju. Küpseta 210-kraadises ahjus 20 minutit, seejärel alanda temperatuur 180 kraadini ning küpseta veel 20 minutit.
3. Kui sepikut koputades kõlab õõnes hääl, on sepik valmis. Võta koogivorm ümbert, eemalda paber ning luba pisut jahtuda. Lõika viilud, määri neile võid ja sule naudinguks silmad.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 08.veeb 2013 13:42
Vaata juuretise valmistamise erinevaid võimalusi artiklist - Jätku sooja leiba! http://toidutare.ee/-
toidust/n%C3%A4dala-
lood/DF8B/#Jätku
sooja leiba!
epp enno 08.veeb 2013 11:50
ja kuidas teha antud juhul juuretist
1