Küpsetised  » Saiad-leivad

Pitaleivad

Keskmine hinne: 2.27 Allikas: Leivad, saiad, sepikud Autor: Pille Enden
Pita ehk taskuleib on üks Vahemere maade ja Lähis-Ida lameleibadest, mille omapäraks on küpsemisel leiva sisse tekkiv õõnsus ehk tasku. Korralikult läbisõtkutud ja kaks korda kerkida lastud tainast pita küpseb väga kuumas ahjus kiirelt läbi. Selle taskus võib serveerida salatit, kebabi, liha- ja köögiviljahautisi.
Valmistusaeg: üle 60 min

+ 3-4 minutit ahjus

Lahusta pärm koos suhkruga käesoojas vees. Lisa 6 dl jahu ja sool ning sõtku ühtlaseks. Tainas võib jääda üsna pehme. Pane kausi põhja õli, aseta sinna tainas ja keera nii, et see on igalt poolt õliga koos. Lase rätiku all tund aega kerkida ja sõtku siis hästi läbi. Pane lauale 2 dl jahu. Tõsta tainas jahule ning sõtku hoolsalt 5–10 minutit, kuni tainas on sitke ja kogu jahu on tainasse sõtkutud. Lase hetke puhata ja jaga 10 osaks. Veereta need pallikesteks. Tõsta jahusele taldrikule ning lase 10 minutit kaetuna kerkida. Rulli üsna õhukesteks, paari millimeetri paksusteks ketasteks. Küpseta 225kraadises ahjus 3–4 minutit kummaltki poolt.

Kogus 10 leiba.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa