Uudiskiri Instagram Facebook
 
Saiad-leivad

Pitaleivad

Saiad-leivad

Pitaleivad

Pille Enden Leivad, saiad, sepikud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pita ehk taskuleib on üks Vahemere maade ja Lähis-Ida lameleibadest, mille omapäraks on küpsemisel leiva sisse tekkiv õõnsus ehk tasku. Korralikult läbisõtkutud ja kaks korda kerkida lastud tainast pita küpseb väga kuumas ahjus kiirelt läbi. Selle taskus võib serveerida salatit, kebabi, liha- ja köögiviljahautisi.

üle 60 min

+ 3-4 minutit ahjus

Retsept
25 g Pärm
1 tl Suhkur
3 dl Vesi
1.5 tl Sool
6 dl Nisujahu
2 dl Nisujahu
2 sl Oliiviõli
Lahusta pärm koos suhkruga käesoojas vees. Lisa 6 dl jahu ja sool ning sõtku ühtlaseks. Tainas võib jääda üsna pehme. Pane kausi põhja õli, aseta sinna tainas ja keera nii, et see on igalt poolt õliga koos. Lase rätiku all tund aega kerkida ja sõtku siis hästi läbi. Pane lauale 2 dl jahu. Tõsta tainas jahule ning sõtku hoolsalt 5–10 minutit, kuni tainas on sitke ja kogu jahu on tainasse sõtkutud. Lase hetke puhata ja jaga 10 osaks. Veereta need pallikesteks. Tõsta jahusele taldrikule ning lase 10 minutit kaetuna kerkida. Rulli üsna õhukesteks, paari millimeetri paksusteks ketasteks. Küpseta 225kraadises ahjus 3–4 minutit kummaltki poolt.

Kogus 10 leiba.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes