Uudiskiri Instagram Facebook
 
Saiad-leivad

Näkileivad tilliga

Saiad-leivad

Näkileivad tilliga

Pille Enden Leivad, saiad, sepikud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Krõbedad leivad maitsevad hästi nii või kui ka toorjuustuga. Säilitada tuleks neid kuivas õhurikkas kohas, näiteks paberkotis.

üle 60 min

+ 8 kuni 10 minutit ahjus

Retsept
TAINAS
25 g Pärm
2.5 dl Vesi
1 tl Sool
1 tl Sinepiseemned
1 dl Till (hakitud)
3 dl Rukkijahu
3 dl Täisteranisujahu
RULLIMISEKS
Rukkijahu
Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa sool, sinepiseemned ja hakitud till. Ühenda jahud ja sõtku vedeliku hulka. Lase tainal 1,5–2 tundi rätiku all kerkida. Kuumuta ahi 250 kraadini. Kummuta tainas rukkijahuga kaetud lauale. Jaga 8–9 osaks ja rulli jahu abiga ümmargusteks õhukesteks, näiteks 0,5 cm paksusteks leibadeks. Tõsta jahusele ahjuplaadile ja torka kahvliga augud sisse. Küpseta ahju keskosas 8–10 minutit, kuni leivad
on saanud kauni värvi ja tunduvad kuivana. Jahuta ja kuivata ilma rätikuta.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes