Uudiskiri Instagram Facebook
 
Saiad-leivad

Jogurtisai küüslaugu ja kurgiga

Saiad-leivad

Jogurtisai küüslaugu ja kurgiga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Küüslaugu ja kurgiga jogurtisaiad on maitsekad ja pakuvad vaheldust tavapärasele saiale. Kogus 2 pätsi.

üle 60 min

Ettevalmistus 25 min + kerkib 1 tund + ahjus 40 min

Retsept
5 dl Maitsestamata jogurt
50 g Pärm
1.5 tl Sool
2 tl Suhkur
Must pipar
3 küünt Küüslauk
300 g Värske kurk
12 dl Nisujahu
0.5 dl Oliiviõli
1. Lahusta pärm käesoojas jogurtis, sega hulka sool, suhkur, pipar ja purustatud küüslauk. Riivi kurk peene riiviga ja sega tainasse. Sõtku hulka jahu ja lisa õli ning sõtku veel, kuni tainas on vetruv. Lase rätiku all pool tundi kerkida.

2. Jaga kerkinud tainas kaheks osaks ja vormi need pallideks. Kata rätikuga ja lase veel pool tundi kerkida. Suru pallid pätsiks ja määri pealt veega. Küpseta 175-kraadises ahjus 40 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke