Uudiskiri Instagram Facebook
 
Saiad-leivad

Siirupiga seemneleib

Saiad-leivad

Siirupiga seemneleib

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Seemnerikkad leivad on ahjusoojalt või toorjuustukattega imemaitsvad, seemnete kooslust saad maitse järgi muuta. Kogus 2 pätsi.

üle 60 min

Ettevalmistus 25 min + kerkib 2 tundi + ahjus 25–45 min

Retsept
3 dl Vesi
50 g Pärm
2 tl Sool
0.75 dl Tume suhkrusiirup
1 dl Päevalilleseemned
1 dl Kõrvitsaseemned
1 sl Köömned
2.5 dl Rukkijahu
3 dl Nisujahu
Või (vormi määrimiseks)
PEALE
0.5 dl Tume siirup
0.5 dl Vesi
Päevalilleseemned
Kõrvitsaseemned
1.Lahusta pärm käesoojas vees, lisa sool, siirup ja seemned. Lisa hulka jahud vähehaaval ning sõtku, kuni tainas on elastne (aga mitte sitke, pigem lisa vähem jahu). Lase tainal tund aega soojas rätiku all kerkida.

2. Määri kaks liitrist või üks 1,5–2-liitrine vorm võiga. Kummuta tainas jahusele lauale ja sõtku õhk välja. Vormi
üks-kaks batooni ja tõsta vormi(desse). Jäta veel tunnikeseks kerkima. Määri leivad pealt siirupiveega ja raputa peale seemned.

3. Kuumuta ahi 250 kraadini, tõsta vorm(id) ahju, piserda ahju vett ja alanda kuumus 190 kraadile. Küpseta väiksemaid leibu 25–30 minutit, suurt leiba 40–45 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp