Küpsetised  » Saiad-leivad

Pähkli-puuviljaleivad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Krõbedad puuviljased leivad on maitsvad näiteks või, juustu või moosiga. Valmistamine ei võta kaua aega, nii et nädalavahetusel jõuab need kenasti hommikusöögiks valmis. kogus 10 kuni 12 leivakest.
Valmistusaeg: 40-60 min

Ettevalmistus 25 min + 15 min ahjus

1. Mõõda kaussi jahud, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Sega läbi ja lisa rosinad, hakitud viigimarjad ja pähklid. Lisa pehme või ja piim, sega-sõtku ühtlaseks. Liiga kaua ei tohiks sõtkuda, muidu muutub tainas sitkeks.

2. Kummuta jahusele lauale, jaga 10–12 tükiks, vormi pallideks ja suru lamedateks pätsideks. Tõsta pätsid küpsetuspaberile ahjuplaadile. Määri pealt piimaga ja küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit ehk kuni pätsid on kuldpruunid.

3. Jahuta restil. Serveeri või, juustu või moosiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa