Küpsetised  » Saiad-leivad

Suur rosinasai

Keskmine hinne: 1.75 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Suur mahe rosinasai, mis tänu marmelaadile püsib kaua värske. Maitsev ilma lisanditetagi, kuid miks mitte serveerida mee või võiga. Kogus 1 suur sai ehk 24 viilu.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Mõõda kastrulisse piim ja soojenda käesoojaks, sega hulka suhkur ja lahusta selles pärm. Lisa hulka muna. Mõõda suuremasse kaussi jahu ja sool, sega hulka rosinad ning vala juurde pärmisegu. Lisa apelsinimarmelaad. Sõtku, kuni tainas kätelt ja kausi küljest lahti lööb. Määri 1,5 l vorm võiga. Mätsi tainast jahusel laual lame ketas, keera rulli ja tõsta vormi. Kata rätikuga ja lase 1 tund kerkida.

2. Küpseta 220-kraadises ahjus 12 minutit. Alanda kuumus 190 kraadile ja küpseta veel 10 minutit.

3. Glasuuri jaoks sega väikeses kastrulis 1 sl suhkrut ja 2 sl vett, kuumuta keemiseni, keera kuumus maha ja sega, kuni suhkur on lahustunud. Lase saial restil jahtuda, pintselda pealt sooja siirupiga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kurb 15.jaan 2015 17:08
Minul ei löönud taigen selle jahu koguse juures lahti, pidin lisama rohkem jahu. Samuti kõrbes sai ära 220 kraadi juures u 7ndal minutil :(
1