Uudiskiri Instagram Facebook
 
Saiad-leivad

Tosca saiad

Saiad-leivad

Tosca saiad

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pehmed magusad saiad valmivad üsna kiiresti, nädalavahetuse hommikuks või pärastlõunase kohvi kõrvale on see magus suutäis oodatud. Kous 16 kuni 20 tükki.

üle 60 min

Ettevalmistus 20 min + kerkib 1 tund + ahjus 13 min

Retsept
5.5 dl Nisujahu
0.5 dl Suhkur
1 tl Kardemon (jahvatatud)
0.5 tl Sool
25 g Pärm
2 dl Piim
100 g Või
TÄIDIS
50 g Või
0.5 dl Suhkur
KATE
75 g Või
1 dl Suhkur
2 dl Mandlilaastud
2 sl Nisujahu
2 sl Piim
1. Sega jahu, suhkur, jahvatatud kardemon ja sool. Lahusta pärm käesoojas piimas, sega muude ainete hulka ja sõtku ühtlaseks. Lisa sõtkumist jätkates pehme või. Rulli tainas jahusel laual umbes 35 x 50 cm õhukeseks plaadiks.

2. Vahusta täidise jaoks või suhkruga, määri tainale. Keera tainaplaat rulli, lõika 16–20 viiluks. Pane viilud paberist muffinivormidesse, lõikepind üleval. Lase saiadel soojas tund aega kerkida.

3. Küpseta 225-kraadises ahjus 5 minutit. Mõõda katteained kastrulisse, kuumuta keemiseni, määri poolküpsetele saiadele. Küpseta veel 8 minutit ehk kuni saiad on pealt kuldpruunid.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes