Küpsetised  » Saiad-leivad

Puruvanad ehk kohupiima-õunasarvesaiad

Keskmine hinne: 3.55 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Lihtsad ja head saiad.
Kogus: 1 portsjon

Sulata margariin, lisa suhkur, sool, kohupiim ja jahu. Sega ühtlaseks tainaks. Rulli tainas ümmarguseks ja lõika sektoriteks. Aseta iga sektori laiemasse otsa õunalõik ja rulli tainas  kitsama otsa suunas kokku. Määri pealt munaga ja küpseta ahjus kuldpruuniks. 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tiiger4 14.märts 2011 17:28
need puruvanad olid super head nämmm!:)
meriseake 14.märts 2011 17:27
meile maitsesid väga ja tulid ka hästi välja.soovi korral võib taignasse lisada ka muna ja peale raputada seemneid:D
pallike 29.aug 2009 13:30
taignal peabki laskma kuskil tunnikese seista külmas et normaalseks läheks(et rullida saaks)
Malle 13.dets 2008 22:59
Vanasti, umbes 30 aastat tagasi, oli retsept selline: 1pakk margariini/200 - 250 gr. ei mäleta täpselt, kui suur see täpselt oli/; 1 pakk kohupiima/ vist oli 205 gr?/;1 klaas suhkrut, 2 klaasi jahu, soola ja soodat. Nüüd ilmselt käpsetuspulbrit Siis lase kaheks palliks voolitud taignal paar tundi külmkapis seista, rulli ketasteks. LÕika kettad 12 sektoriks ja siis õunaveerand peale ning rulli! Küpseta 220 kraadi juures, kuni on pruunid, muidu sulavadki laiali! Kui on jahtunud, puista üle tuhksuhkruga! Võite kindlad olla, et asi õnnestub! Olen neid - arvata võib - sadasid küpsetanud, kui poisid väikesed olid.
Atsinna 07.dets 2008 21:17
Küsimused samad, mis telekokal. Tegin kaks kogust ja panin juurde 3 dl jahu, siis andis rullida alles. Lasin taignal küll veidi seista, et jahu paisuks ja ehk annab paremini rullida, kuid ei midagi. Tuli jahu lisada. Kusjuures maitselt väga head. Aga jahumaitset oli tunda.
kondiiter 05.dets 2008 11:58
tegijal juhtub mõndagi ju sa unustasid midagi kindlasti panemata
naerukas 26.sept 2008 20:42
Minul valgusid ilusti rulli keeratud saiakesed ahjus laiali. Tegin kõik täpselt retsepti järgi. Maitse on hea, aga välja näevad käkid, õun keskel. Kas keegi oskab öelda, miks nii.
katspatz 07.aug 2008 21:51
Puruvanakeste tainas on nii maitsev ja kodumaiste õuntega viivad keele alla.
telekokk 11.apr 2008 14:03
idee on hea ja nimetus veel vahvam, aga ma küll ei kujuta ette sellise taina rullimist. kas viga on minus, tainas või retseptis?
kiisuke20 31.aug 2006 14:51
väga maitsvad on aga võib tainale ka vanilje suhkrut lisada
karpenko 24.jaan 2005 15:35
veel võip rullitud tainale enne sektoriks lõikamist üle puistata suhkruka siis on makusam
1