Küpsetised  » Saiad-leivad

Täidetud kuklid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Soome
Pärmitainast kuklid erinevate soolaste täidistega. Antud kogustest saab 20 kuklit, täidist on arvestatud 6-7 kukli jaoks (liha-mädarõikatäidis, juustu-pähklitäidis, lõhe-avokaadotäidis).
Valmistusaeg: üle 60 min
Murenda pärm tainakaussi ning lisa soe vesi, õli ja sool. Sega, kuni pärm lahustub. Sega rukkijahu sisse ja siis vähehaaval nisujahu, kogu aeg segades. Kui tainas on juba sobivalt vetruv, siis jätka veel hetk aega sõtkumist. Lase tainal umbes 30 minutit rätiku all kerkida. Vormi jahuga kaetud laual tainast 20 kuklit. Lase kuklitel umbes 30 minutit kerkida, määri pealt munaga ja riputa peale seemneid või jämedat jahu. Küpseta 8-10 minutit 250°C juures praeahjus. Lase kuklitel jahtuda ja lõika kaaned pealt ära. Õõnesta pehme sisu välja. Pane igasse kuklisse suur lusikatäis sobivat täidist, aseta kaaned peale ja serveeri näiteks külma õllega. Liha-mädarõikatäidis: lõika liha õhukesteks ribadeks ning sega juustu ja peterselliga ühtlaseks seguks. Juustu-pähklitäidis: suru toasoe juust kahvliga pisikesteks tükikesteks, lõika sellerivars ribadeks. Sega selleriribad juustu ja purustatud pähklitega pastaks. Lõhe-avokaadotäidis: haki kala. Lõika avokaado pooleks ja õõnesta seeme välja. Suru viljaliha kahvliga pudruks, sega sinna hulka majonees ja sidrunimahl. Vispelda segu, kuni see on täiesti ühtlane. Lisa lõhetükid ja hakitud murulauk.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Pille-Riin 26.mai 2012 22:15
Tegin selle retsepti baasil säästuaja-kukleid, ilma täidiseta. Natuke muutsin retsepti: vahetasin rukki- ja nisujahu kogused ära, 4/5 vee kogusest asendasin piimaga. Kokkuvõttes ei kerkinud väga palju, ilmselt panin liiga vähe pärmi (kasutasin kuivpärmi). Aga üsna maitsvad kuklid tulid. Head näiteks puljongi kõrvale süüa.
1