Küpsetised  » Saiad-leivad

Pita leib

Keskmine hinne: 2.58 Allikas: Kodu & Aed
Pitta - seda kutsutakse ka lameleivaks ja taskuleivaks. Pärineb Vahemere äärest. Antud retseptis on katteks salaami, päikesekuivatatud tomatid ja parmesan.
Valmistusaeg: üle 60 min
Sulata kausis soojas vees pärm. Lisa jahu, sool ja oliivõli. Sega, kuni moodustub elastne tainas ning jäta sooja kohta rätikuga kaetult 45 minutiks kerkima. Kui kerkimisaeg on möödas, sõtku tainas läbi ja hõõru pind oliivõliga kokku. Jäta veel 30 minutiks kerkima. Kuumuta ahi 250°C-ni. Rulli tainas ümaraks latakaks, suru pinnale viilutatud küüslauk, salaami ja päikesekuivatatud tomatid. Puista üle riivitud parmesani juustu ning jahvatatud meresoolaga. Piserda oliivõliga ja küpseta ahjus 5 minutit. Võta pita ahjust välja ning puista üle kuivatatud punega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Azra 17.veeb 2014 08:20
Brcllianie for free; your parents must be a sweetheart and a certified genius.
Imam 17.veeb 2014 06:33
Short, sweet, to the point, FRaEtexEc-ly as information should be!
merilin 23.märts 2006 12:36
Jahu ikka nisujahu. Mina olen kasutanud nii valget jahu, kui ka seganud täisterajahuga. Suu-
ruse poolest teed alguses peopesast natuke väiksemad lapikud pätsid ja jätad kerkimisruumi - kerkivad kõvasti. Katet ei pea panema - võib ka pärast vahele täidist surada.
külamari 23.märts 2006 12:07
Küsimus Piretile - millist jahu kasutada ja kui suured need pitad peavad olema? Ehk mitu pitat sellest kogusest saab?
1