Küpsetised  » Saiad-leivad

Kohupiima-pidusai

Keskmine hinne: 3.37 Allikas: 100 rooga
Pärmitainas, kus ei ole kasutatud grammigi võid - see-eest on seda aga rikkalikult täidises. Lõpptulemusena valmib ülimaitsev kohupiimatäidisega pidusai. Võid valmistada kaks väiksemat või hoopis suure koguse pisikesi kohupiimatäidisega saiakesi.
Kogus: 1 portsjon
Sega rosinad ja brändi ning lase maitsestuda. Sega käesoe piim ja pärm. Lisa suhkur ja sool. Lase tainal pool tundi soojas kohas kerkida. Rulli tainas jahusel laual laiali. Kuumuta ahi 200°C-ni. Täidise tegemiseks vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa munad, vanillsuhkur, kohupiim ja leotatud ( ilma brändita ) rosinad. Sega ühtlaseks ja määri segu tainale. Keera tainas pikemast otsast rulli, lõika umbes 7 cm pikkusteks tükkideks ja aseta võitatud lahtikäivasse tordivormi. Kui teed ühe suure saia, aseta see ahjupannile. Lase 15 minutit kerkida. Määri pealt munaga. Küpseta 30 minutit. Retseptis antud kogustest saab ühe suure või kaks väiksemat pidusaia.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kats 23.märts 2012 12:44
mina teen täpselt selliste kogustega pärmitainast kogu aeg, ei tule midagi liiga kõva. tavaliselt lisan sortsu toiduõli ka, aga antud täidise puhul pole seda küll vaja. Täpselt selle retsepti järgi pole teinud aga tundub ka, et kohupiima võiks rohkem olla.
sibajalg 29.jaan 2011 15:28
Olen seda pidusaia teinud nii piduks kui argipäevaks------- menu on alati suur, soovitan soojalt ::P
cristic 22.jaan 2011 18:58
teen juba teist korda sest lihtsalt nii hea on...;D
sk 22.veeb 2010 10:52
Minu meelest on jahu liiga palju. Taigen tuli nii kõva, et olin sunnitud vedelikku lisama
Mann 08.veeb 2010 20:26
Kas siin retseptis midagi valesti pole?Kogused
rex 27.sept 2009 18:26
oli küll hea, aga ei saa mainimata jätta, et antud kogustest valmib tegelikult kaks plaaditäit, koogivormis saab lahedalt neli pidusaia
anx 13.veeb 2009 17:09
Väga väga hea on.Esimesel korral tegin täpselt retsepti järgi aga siis nagu täidist polnud. Teisel korral panin kohupiima 400g ja kuivatatud musti ploome, kuivatatud virsikuid ja jõhvikaid juurde siis on veel eriti hea.
1