Uudiskiri Instagram Facebook
 
Saiad-leivad

Kohupiima-vanillikreemisaiad

Saiad-leivad

Kohupiima-vanillikreemisaiad

Angeelika Kang Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Kui säilitada rohke kohupiimatäidisega saiakesi õhukindlalt suletud nõus, maitsevad need hästi ka järgmisel päeval. Täidises kasuta võimalusel tahkemat sorti kohupiimapastat.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
TAINAS
5 dl (käesoe) Piim
50 g pärm
1 tk Muna
2 dl suhkur
1 tl Sool
1 tl Kardemon
16 dl Jahu
150 g Või
KOHUPIIMA-VANILLIKREEM
200 g Või
1 dl suhkur
4 tk Muna
400 g kohupiim
1 pakk (45 g) vanillikastmepulber (nt Ekströms)
APRIKOOSILÄIGE
2 dl aprikoosimarmelaad
0.5 dl vesi
Sega käesoe piim ja pärm. Lisa muna, suhkur, sool ja kardemon. Sega juurde jahu. Lisa sõtkudes pehme või. Sõtku tainast nii kaua, kuni see lööb käte ja kausi küljest lahti. Lase kaetuna soojas kohas 30 minutit kerkida. Kuumuta ahi 200°C-ni. Kreemi tegemiseks vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa munad, kohupiim ja vanillikastmepulber. Rulli tainas jahusel laual piklikuks tükiks ning keera pikemast otsast rulli. Lõika 5 cm pikkusteks tükkideks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta tükid klaasipõhjaga veidi laiemaks. Pritsi kondiitrikotist või kilekoti nurgast saiadele kohupiimakreemi. Määri servad munaga. Küpseta 20 minutit. Sega aprikoosimarmelaad ja vesi ning pintselda saiakesed sellega üle.

KOMMENTAARID

kristiina 08.veeb 2011 17:47
Superhead tulid! Mu pooleteiste aastased poisid aina sõid ja sõid neid. Väga mahlased ja panin ikka nii palju kohupiima taignale kui kannatas.
jou 12.juuni 2009 12:11
päris hea kui leivapuru sisse panna
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga