Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tainad

Muretainas juustuga

Tainad

Muretainas juustuga

Eva Palu Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Juust muudab muretaina eriliselt hõrguks ja krõbedaks. See tainas sobib eriti hästi just pirukapõhjadeks, sest põhi jääb üsna tugev. Veiniäädika tõttu on tulemus pisut kihiline ja meenutab pool-lehttainast. Rullides jälgi, et lased tainal pigem ise venida, ega venita seda jõuga – vastasel juhul kahaneb see soovitust mõnevõrra väiksemaks. Juustuks kasuta mõnd kõvemat, aga mitte väga pikantset või küpset juustu. Näiteks Valio punase pakendi Gouda on hea, must Gouda on liiga küps.

kuni 20 min

+ 2 tundi külmkapis

Retsept
300 g Nisujahu
130 g Või
80 g Riivjuust
1.5 tl Valge veini äädikas
85 ml Vesi (külm)
Haki külmkapikülm või ja jäta see 5 minutiks toatemperatuurile soojenema, et või oleks paremini töödeldav. Riivi juust. Sega kokku jääkülm vesi ja veiniäädikas. Pane võitükid ja juust jahu sisse ning näpi need omavahel segamini. Kui omad köögikombaini, sega või ja jahu köögikombainis. Kui moodustunud on puru-laadne segu, nirista juurde vedelik ja mätsi tainas ühtlaseks. Mässi tainas kilekotti ja aseta paariks tunniks külmkappi tõmbuma. Kogus 600 g.

VAATA RETSEPTI:
Kukeseene-suvikõrvitsa pirukad

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp