Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tainad

Magus muretainas korvikestele ja küpsistele

Tainad

Magus muretainas korvikestele ja küpsistele

Eva Palu Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Korvikesed, küpsised ja koogipõhjad saavad rutem valmis, kui tainas juba tehtud. Seepärast tee tainast kohe topelt ning pane osa lihtsalt oma järge ootama.

kuni 20 min

+ 2 tundi taina tõmbumiseks külmikus

Retsept
portsjonile
400 g Nisujahu
0.5 tl Sool
190 g Või 82%-line
1.5 dl Suhkur
1 tk Muna (suur)
1. Vahusta toasoe või suhkruga kreemiseks ja heledaks massiks. Kõige mugavam ja kiirem on seda teha mikseri abiga. Lisa muna ja vahusta veel paar minutit. Sega jahu soolaga ning lisa kahes osas või-muna massile. Sega täpselt nii palju, et tainas oleks ühtlane ja elastne.
2. Mässi tainapall kilesse ja pane vähemalt paariks tunniks külmkappi tahenema. Tainas säilib külmkapis paar nädalat.

Vaata retsepti: Šokolaadi-pähklitäidisega korvikesed

KOMMENTAARID

Redone 15.juuli 2015 20:06
Minu maitsele pisut liiga magus. Ja veel: rullida ei saanud niisama, pidin kahe küpsetuspaberi vahel rullima. Aga tuli ilusti vormist lahti ja paras segu muredusest ja kõvadusest, nii et peos laiali ei lagune.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes