Küpsetised  » Tainad

Tordipõhi ehk biskviit

Keskmine hinne: 3.65 Autor: Toidutare
Tordipõhi mistahes magusa koogi küpsetamiseks.
Valmistusaeg: 20-40 min
1. Eralda munavalged munakollastest. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Sega munavalge-suhkru vahu juurde munakollane.
2. Ühenda omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber. Sõelu jahusegu munavahu hulka ja sega ettevaatlikult. Kalla tainas määritud küpsetusvormi ja küpseta 200ºC juures umbes 25 minutit. Lase jahtuda ja seejärel eralda vormist.

HEA TEADA!
3 munast valmistatud koogipõhjast jagub 6-10 inimesele tordi valmistamiseks.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Krissu 15.märts 2017 19:15
Mina panen tavaliselt jahu asemel 0,5 kamajahu ja 0,5 mandlijahu. Eriti ei kerki aga tordipõhja saab keskelt pooleks lõigata küll. Pole hullu kui lõigata ei õnnestu, siis saab niisama marjad ja toorjuustu (200g) vahukoore (2dl)segu peale panna ja kõige lõpuks riivida tumedat śokolaadi ning kaunistada. Väga hea tuli igatahes, tasub proovida.
eve 03.jaan 2016 15:41
mina olen kondiitri koolis õppinud,et ikka suhkur lisatakse munakollasele,mitte valgele. ja ise vahustan alati eraldi. muna valage ja kollase.
Aet 07.nov 2015 14:06
Mina vahustan alati terve muna suhkruga tugevaks vahuks,ei vahusta eraldi valget ja kollast. Ei lisa ka küpsetuspulbrit,ei vaju ära ja pole veel olnud ka ,et ei tuleks välja. 26 cm vormi jaoks ikka 5-6 munast siis saab kenasti pooleks lõigata aga kui tahta ühte õhukest siis sobib kolmest munast.
Hennu 20.veeb 2015 13:33
Tere! Retseptis on öeldud, et munavalge suhkruga vahuks vahustada...hmm, mul kyl sellist tugevat vahtu ei tuld nagu pildil on. Oleks pidand vist ikka tegema nii, et kõigepealt munavalge vahuks ja sinna hulka suhkur ja muud ained?
elina 03.okt 2014 17:25
Mina tegin topelt portsu ja siis tuli välja paras tordipõhi ( etteantud retsepti järgi oleks jäänudki õhuke põhi),tsipa vajus aga mitte palju, kasutasin 26 cm vormi. Lõigata saab ilusti kaheks kettaks.
Siiri Kirikal 11.nov 2013 07:27
Siin on mõeldud kõiki munakollaseid.
Maris 08.nov 2013 15:11
Retseptis on kirjas, et lisa munakollane. Kas siin on mõeldud ühte munakollast või kõiki kolme?
kristina 23.juuli 2012 23:02
väga hea
Mammu. 11.veeb 2012 17:48
Päris hea tuli. Aga lindlasti ei tohiks lusikat koputada kausi või vormi ääre külge see pidi taina protsessi häirima vms. Aga muidud Super !
siirikirikal 26.jaan 2012 12:37
Soovitaks 26 cm läbimõõduga tordivormi jaoks võtta 5 muna. Siit saab ka biskviidi valmistamise kohta häid nippe, kuna põhiretsept on sama http://www.toiduta-
re.ee/aabits.php?i-
d=43683&hi=biskviit
cetu kook 26.jaan 2012 12:25
Kas see tainas peabki jääma ainult põhja peale või olen ise liiga vähe tainast valmistanud:)
kook 29.okt 2011 21:41
Kas biskviitpõhja saab kuidagi ka maitsestada? Näiteks külmutatud vaarikate vedelikku sinna sisse segada, et ta tuleks ilus roosa ja vaarikamaitseline või rikub see biskviidi ära?
kerttu 26.apr 2011 17:23
nämm nämm nämm!
heliisa 04.apr 2011 17:42
kas selle põhjaga on võimalik ka jäätise torti teha??? :)
ketupetu 24.märts 2011 13:47
mina olen kasutanud seda retsepti väga palju, ja minu meelest on see päris hea, aga vahepeal läheb seepjaseks, ei tea küll miks, aga muidu tainas ise juba nii hea et nämnäm, sööks kasvõi toorelt ära, aga mina soovitan, ja jõudu kõigile !
Dagmar 12.veeb 2011 17:23
Ehk oskab keegi öelda, kui suure läbimõõduga vormi jaoks etsept mõeldud on? (:
Renx, Vanakala 27.jaan 2011 15:13
Jõudu teile kõigile! Olen juba üle 30 aasta pagar-kondiitrina töötanud ja ikka ja jälle kulen ja näen ning loen ja olen lugenud eri biskviidi valmistus viise. ammusest ajast teadolevad meetodid on ikka külm ja kuum menetlus. Lähme ikka ajaga kaasa ja ei ole muud kui lihtsam ja kiirem menetlus. Munavalge vahule, tugevale vahule lisada suhkur ning lasta sellel korralikult ära sulada, see ei võta kaua aega. Munakollasele lisan natukene vett ( eriti hea on see rullbiskviidi juures siis jääb biskviit elastsem ) ja vahustamise käigus lisan selle massi siis munavalgele ning lasen veel mõned tiirud mikserdada, et ikka kenasti ära seguneks. Jahu ja tärklis koos läbi sõeluda ja ka selle segan mikseriga kuid aeglasel käigul ja ei juhtu mitte kui miskit enne lõppu veel mõned kiired käigud. Saadud mass vormi ja eelnevalt kuuma ahju 20 min. Valmis biskviidi tunnetab käega kui peopesaga õrnalt vajutada biskviidile ja see kenasti tagasi kerkib võid järeldada, et põhi või põhjad on valmis. Vahustamine on kiire ja ei juhtu selle massiga mitte kui midagist, kiret tegutsemist ja valmis ta ongi. Suurtööstustes lisatakse munamelanzile suhkur ja vesi lastakse paar minutit keskmisel kiirusel ning siis lisatakse jahu koos vastavate stabilisaatoritega ja lastakse veel viis kuni kümme minutit segada ja valmis ta on ning 270C viis kaheksa min ahjus ja ei ole neil äda midagist. Rahvas sööb ja limpsab keelt ning aina nõuavad juurde. Head pealehakkamist teile kõigile ja ikka kodus teen endale biskviidi ise. Ülal antud retsept on väga norm ja tehke ikka ise endale kõik kodus valmis kui viitsimist on ja tahate millekagi hiilata.
istar 15.okt 2010 20:19
Muna valge vahustatakse tugevaks vahuks - ilma suhkruta,( lisa parem näpuotsatäis soola vahustub paremini) Kollased vahustad heledaks vahuks - siis segad kollaste hulka jahu ja küpsetuspulbri segu ja alles siis segad kollase ja valge kokku. Aga pea! meeles alt ülesse tóstes, órnalt segades - nii jääb póhi kohevam. Munavalge vahustamiseks peab see olema toasoe, ja sinna sisse ei saa minna tilgakestki kollast, samuti ei tohi nóu milles vahustad olla rasvane. Sabrii-
nale, kui tahad suurt torti siis tee ahjuplaadi suuruse - sellest saad oma äranägemise järele lóigata parajad tükid. väiksemad ääred ja tükid mis järele jäävad saad kasutada keskmiste kihtide tegemiseks.
muna 18.aug 2010 17:25
munavalge sisse ei tohi suhkurt panna, ei lähe siis vahtu! Üritasin ka selle retsepti järgi teha, aga jah munakollase sisse panin suhkru, ütleme nii et selle retsepti järgi läks asi nässu, eelmine kord tegin ema õpetuse järgi ja tuli ilusti välja!
Noorkokk 25.apr 2010 00:28
kauss ja vispel ei tohi olla natukenegi rasvased muidu munavalge ei vahustu ühtlaselt, kui lasta ahjus jahtuda ei ole võimalustki et kokku kukub
familon1 03.veeb 2010 10:17
2 korda tegin, väga hea tuli aga pealt kõrbeb ära ja jääb mummuline:(
kai 29.juuni 2009 02:35
ei tea kui kaua peab seda ahjus hoidma, et kokku ei vajuks? ma olen alati ilma küpsetuspulbrita teinud, aga mäletan, et vanasti tehtigi, tährklist ka ei pandud. minul vajub aga alati kokku - kas peaksin seda hoidma ahjus kuni ahi ka maha jahtunud on?
KokkKukk 18.juuni 2009 22:07
Tegin ka. Mul minavalge ei läinud tugevaks vahuks, ei tea, mis viga oli. Kook on praegu ahjus, pärastpoole siis näeb, kas tuli ka välja.
kaisa 05.veeb 2009 16:28
munad vahustatakse eraldi sellepärast, et küpsetis õhuline jääks
mariline 29.nov 2008 17:28
hea;)
12